UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2011-03-12 20:03

Testvérharc, dárdákkal

A versenynek immár hagyományosan otthont adó László Gyula Gimnázium és Általános Iskolában rendezték március 12-én az országos diákolimpiát a steel szakágban. A fiatalok három korcsoportban indultak.

Bruckner Zsolt A viadalon 153-an álltak a több mint húsz tábla elé, szerte az országból. A döntők sorát a legkisebb korcsoport lányversenyzői nyitották, s a mezőny legjobbja a nemrégiben rendezett budapesti diákolimpián korcsoportjában szintén elsőként végző Sakhi Saide lett, miután felülmúlta Hartmann Virágot. A fiúk fináléjában  Vörös Bálint győzött Babos Barnabás ellen. A középső korcsoportban Kovács Patrik nyert Cserei Bencével szemben, s Pálfi Nóra is ügyesebb volt Réti Ramónánál. A legnagyobbak között , Végső Adrienn diadalmaskodott Kovács Csillát ellen, majd következett a legnagyobb érdeklődéssel várt finálé, az ifjúsági fiúk párharca. A székesfehérvári testvérek csatájában hol Darányi Tamás, hol Darányi Zoltán dobta pontosabban a kis dárdákat. Ezt az mérkőzést profi eredményjelzőn kísérhette figyelemmel a közönség, amely végül is Tamás sikerének tapsolhatott. Ám mindkét versenyzőnek kijárt a dicséret, hiszen remek teljesítményt nyújtottak, több száz pont feletti dobássorozatot is produkáltak.
A finálék után igazi gálameccs következett az ifjúsági győztes, Darányi Tamás és Bezzeg Nándor, az egyetlen hazai profi játékos, a székesfehérvári Sport DC alelnöke és szakmai koordinátora között. Már a felvezetés sem volt akármilyen: a felek - akárcsak a bokszolók - zenére érkeztek... Meglepetés azonban nem született, a tapasztalt hivatásos simán legyőzte az ifjú tehetséget. A programot az eredményhirdetés zárta. A díjakat Vámosi Ági, a Budapesti Darts Szövetség utánpótlás-vezetője; a többszörös magyar bajnok Bezzeg Nándor és Piroska Roland, a Magyar Darts Szövetség utánpótlás bizottság tagja adták át. Különdíjban részesült Darányi Tamás 116-os kiszállójának köszönhetően, valamint a miskolci Istvánffy Gyula Általános Iskola, amely a legtöbb nem fővárosii diákot nevezte az eseményre.