UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2011-06-28 20:37

Balaton-partik

A Balaton Open igen rangos, nagy múltra visszatekintő bridzsverseny-sorozat. Több mint 30 éve rendezik meg, több mint 10 város adott otthont a viadalnak az elmúlt években. Június közepén már negyedik alkalommal rendezte meg a Veszprémi Bridzs és Tájékozódási SE.

KÜLSŐ TUDÓSÍTÁS – Mezei Katalin Balatonfüred csodaszép üdülővárossá nőtte ki magát, és a versenyt vendégül látó Uni Hotelre sem lehetett panaszuk a résztvevőknek. A bridzsversenyzés ma Magyarországon mélypont közeli állapotban van, és fokozottan igaz ez a vidéki versenyekre. Így a rendezők nagy szeretettel fogadták a kis számú, ám annál lelkesebb mezőnyt . A versenysorozat különlegessége volt, hogy az utánpótlás derékhadát képező, túlnyomórészt budapesti fiatalokból toborzott ifipárok mellett három generáción átívelő párok is asztalhoz ültek. Más (fizikai, technikai) sportágakban elképzelhetetlen módon itt Nagy Kartal (14 éves, Veszprém), Vági Máté (15 éves, Pécs) és Homonnay Bálint (16 éves, Budapest) is édesapjával nevezett.
A csütörtöki nagymester egységeket is felvonultató nyitópárost nem kis meglepetésre és az utánpótlás sorsát szívén viselő játékosok nagy örömére a Nagy Attila, Nagy Kartal apa-fiú kettős nyerte, komoly fölénnyel. A Vági György, Vági Máté duó is remekelt, a péntek délelőtti (klasszikusnak ugyan nem mondható) vegyes párosban lett ezüstérmes. (Győzött Gabos Gábor Réti Zsuzsával). A csapatverseny nem sikerült különösebben jól az utánpótlás válogatott játékosokból szerveződött junior csapatnak. Fischer Brigitta (17 éves, többszörös U20-as és U25-ös válogatott) játszott Kiss Gáborral (25 éves, többszörös U25-ös válogatott) és az idén először válogatott Tubak Dániel (20 éves, U20-as csapattag) játszott az ígéretes tehetség Villányi Barnával (14 éves) És hajszál híján elődöntőbe jutott az együttes. Aztán a B döntőre már elfogyott a szufla, a csapat csak ötödik lett. (A győzelem a Kecsua együtteséé lett: Szilágyi László, Zöld Ferenc, Mezei Katalin, Honti László) A vasárnapi nyílt páros verseny komoly erőpróbát jelentett, mert a rendezők a szokványosnak nem mondható, kétszer 30 leosztásos formát választották. A maratoni, összesen hétórás küzdelemben Homonnay Bálintnak sikerült nagymester édesapjával az előkelő 10. helyet megszereznie. Eredmények ITT.