UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2011-10-06 18:03

Pasaréten korongoznak

Október 8-án szombaton négy junior csapat részvételével rendezik meg a III. junior ultimate országos bajnokságot. A verseny 17.30-kor kezdődik a Vasas Pasaréti úti sporttelepén.

Fodor László (Budapest) Bár az elmúlt években az Magyar Frizbi Szövetség nem szervezett junior bajnokságot, nem előzmények nélküli tornáról van szó, hiszen a 2000-es évek közepén már kétszer írtak ki vetélkedőt fiatal frizbiseknek. Az akkori ifjoncok később nagyon szép sportkarriert futottak be: a 2004-ben és 2005-ben győztes ózdi csapat számos hazai és nemzetközi felnőtt sikerrel büszkélkedhet, sőt, a kétszer bronzérmet szerző LOL és az egyszer ezüstös NVMMI is több, ma is aktív játékost adott a magyar ultimate-nek. Aktuálisan jelentkezik egy új generáció, és a junior ob lehetőséget ad az ifjú játékosoknak arra, hogy összemérjék tudásukat. A versenyen részt vesz a debreceni FreeBees már több bemutató mérkőzésen szerepelt utánpótlás csapata (Lilla Téri Általános Iskola), pályára lép a budapesti Németh László Gimnázium társulata (Purple Jam), valamint az ugyancsak fővárosi Fazekas Mihály Gimnázium együttese és a LOL csapatának ifjú frizbisei. A junior verseny a Magyar Frizbi Szövetség idei legnagyobb rendezvényéhez is szorosan kapcsolódik:  a kicsik és a hölgyek országos bajnokságát követő napon, vasárnap tartják a Nagy Dobás 2011 névre keresztelt esemény. A Nagy Dobás elsődleges célja a korongsportok népszerűsítése, így a szervezők tárt kapukkal várják az érdeklődőket, akik a discgolf, a freestyle, az ultimate és a kutyás frizbi sportolóival ismerkedhetnek, miközben próbára tehetik önmagukat. A rendezvénynek a Merkapt Sporttelep ad otthont. Vasárnap reggeli óráktól egészen naplementéig zajlanak majd az események.

Program. Október 8., szombat, 17:30 – 22:00: junior és női ultimate országos bajnokság. Helyszín: Vasas Pasaréti úti sportcentrum (1026 Budapest, Pasaréti út 11-13.). Október 9., vasárnap, 09:00-18:00: Nagy Dobás 2011. Helyszín: Merkapt sporttelep (1108 Budapest, Maglódi út 12/A). A Magyar Frizbi Szövetség vár minden érdeklődőt és szurkolót. Mindkét rendezvény megtekintése díjmentes.