UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sakk

2011-11-10 12:50

Játssz a világelsővel!

November 19-én egy különleges élmény részesei lehetnek azok akik ellátogatnak az V. Aquaprofit-Polgár Sakknapra. A világ legjobb női sakkozója, Polgár Judit testvéreivel, Zsuzsával és Zsófiával a sportágat népszerűsítő, egésznapos programot szervez.

UP-info A három Polgár nővér sakkórát tart kezdő, haladó és profi szinten, ezen kívül a tavalyi évhez hasonlóan idén is lehetőség lesz arra, hogy bárki a jelenlévők közül kihívja a lányokat snell partira. Polgár Judit bekötött szemmel is sakkozik majd, a testvérek közösen pedig száz játékossal játszanak szimultánt. A rendezvény lényege, hogy bemutassák: a sakk is lehet látványos. További különlegesség: lesz élősakk-bemutató, amelyben a figurákat Makány Márta ruhakölteményeiben keltik életre. A sakknapot nagy érdeklődés övezte az elmúlt években is. A résztvevők között volt többek között Schmitt Pál köztársasági elnök, kétszeres olimpiai bajnok, Vizi E. Szilveszter agykutató, az MTA volt elnöke, Fischer Iván, a Fesztiválzenekar kamestere. A szimultánra, a snell-játszmákra és a sakkórákra – a nagy érdeklődés miatt – előzetes regisztrációt kérnek a szervezők. A jelentkezéseket a [email protected] e-mail címre lehet elküldeni, amelyeket a érkezési sorrendben rögzítenek és igazolnak vissza. A jelentkezési határidő: 2011. november 10. Az esemény időpontja: 2011. november 19. szombat, (9:30–19:00.) Helyszín: Magyar Telekom Székház (1013 Budapest, Krisztina krt. 55.) A belépés ingyenes!

Polgár Judit jelenleg 2710 élőponttal vezeti a női világmezőnyt. A novemberi ranglista eredménye alapján ez már az 50. alkalom, hogy ő a világ legjobbja. Ez a férfiak közül a Garri Kaszparovnak sem sikerült.