UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2011-12-19 23:11

Bécsi győzelem Jászberényben

December 19-én Jászberényben rendezték az első téli baseballtornát, melyen öt klub – Jászberény, Érd, Óbuda, Debrecen, Bécs – nyolc csapata vett részt. A versenyzők között ott találtuk az év serdülő játékosának választott Szuhi Leventét is. Minden együttes igen komolyan vette a viadalt, így igen színvonalas mérkőzéseket láthattak a nézők.

Külső tudósítás A nap folyamán 16 igen nagy iramú meccset játszottak a Lehel sportcsarnokban. Délelőtt tíz órakor kezdődött az első találkozó, amelyen a Jászberény Stinky Sox serdülői mérkőztek meg az Érd Giants-szel, és nagy csatában a helyiek örülhettek: 60:59-re nyertek. Ezután következett a többi mérkőzés, mind serdülő, mind juvenális korosztályban, ahol nemzetközi volt a mezőny, hiszen a bécsi Vienna Wanderers is tiszteletét tette, ezzel emelve az esemény rangját. A juvenális kategóriában hamar eldőlt, hogy az osztrák csapat végez az élen, viszont az utolsó mérkőzésen, a Jászberény Bandits–Érd Indians találkozón még kiadó volt a dobogó maradék két helye. A meccs elején az érdiek elhúztak, majd hatalmas hajrába kezdtek a helyi Banditák, ám nem tudtak fordítani, így 4 ponttal alulmaradtak. A serdülőknél még izgalmasabb volt a végjáték, hiszen egy győzelem helyezéseket dönthetett el. Az Érd Pirates és a Debrecen Tigerkids is sorra nyerte a mérkőzéseit, viszont a nap utolsó meccsén már hiába nyert az Óbuda a Debrecen ellen, a Bánkuti Mihály edző irányította hajdúságiak bezsebelték a tornagyőzelmet.

A torna végeredménye. Juvenális korosztály (8-12 évesek): 1. Wienna Wanderers 4 győzelem/0 vereség, 2. Érd Indians 2/ 2, 3. Jászberény Bandits 0/4. Különdíjak. Legjobb védekező játékos: Orbázi Dominik (Érd Indians). Legjobb támadó játékos: Kövér Bálint (Jászberény Bandits). Serdülő korosztály (13-15 évesek): 1. Debrecen Tigerkids 3/1, 2. Érd Pirates 3/1, 3. Jászberény Stinky Sox 2/2, 4. Óbuda Brick Factory 2/2, 5. Érd Giants 0/4. Különdíjak. Legjobb védekező játékos: Nenezic Patrick (Óbuda Brick Factory). Legjobb támadó játékos: Balaskó Ákos (Debrecen Tigerkids).