UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2012-03-14 19:59

Itt is korong, ott is korong

A Németh László Gimnázium csapata végig Jam-bulizta a tavaszelőt: előbb az országos teremtornán győzött, március 17-18-án pedig a grazi nemzetközi tornán indul, egyedüli magyar részvevőként.

UP-info Az osztrák városban tíz csapat szereplésével folyik majd a verseny: hét osztrák, két szlovák és egy magyar csapat, a Purple Jam röpülhet a dobogó legfelsőbb fokára. Az elsősorban junior versenyzők számára meghirdetett viadalra rendszerint a teremszezon végén kerül sor, és az osztrák egységek mellett a környező országok klubjai is gyakran szerepelnek rajta. A james palánták nagy lelkesedéssel várják a rangadót, és jó előjelekkel vágnak neki az utazásnak, hiszen a február végi magyar országos bajnokságon az első helyen végeztek.

A grazi nemzetközi tornán résztvevő csapatok: Banik Prievidza Juniors (osztrák), Catchup Juniors (osztrák), Undiscovered (osztrák), Unentdeckt (osztrák), Unreal Ultimate (osztrák), TV Gleisdorf / TSV Kirchberg (osztrák), Ziegen kriegen (osztrák), Slovakia Juniors 1 (szlovák), Slovakia Juniors 2 (szlovák), Purple Jam (magyar).

Február 25-én négy junior csapat részvételével rendezték meg az országos junior ultimate terembajnokságot. A versenynek a debreceni Tóth Árpád Gimnázium adott otthont, és a felnőtt open és női ob küzdelmeivel párhuzamosan zajlott. A sportág teremváltozatában utoljára 2004-ben rendeztek bajnokságot az ország fiatal frizbisei számára. Az akkori ifjoncok már felnőttként kergetik a korongot, és többen közülük jelen voltak a juniorok idei országos tornáján.
A versenyt a már Grazba készülő Purple Jam csapata nyerte, míg a dobogó második fokára a debreceni Lilla Téri Általános Iskola diákjai állhattak fel, akik Free Kids néven, a Debreceni Frizbi Sportegyesület junior együtteseként indultak. A legsportszerűbb alakulatnak járó Spirit of the Game díjat szintén a Purple Jam vihette haza, a verseny legértékesebb játékosának pedig Komarovszky Zsófia bizonyult. A juniorok következő hazai versenye a szabadtéri országos bajnokság lesz, amely várhatóan április végén veszi kezdetét. Addig viszont Graz felé fúj a szél.