UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2012-05-01 20:33

Irány Antwerpen!

A szövetség életben maradásért vívott élet-halál harca ellenére is indul magyar egység a szinkronúszó Európa-bajnokságon. A május 23. és 27. közt rendezendő versenyen csak csapat kategóriában vagyunk érdekeltek; az olimpiai kvótát szerzett Czékus Eszter, Kiss Szofi duó nem szerepel a kontinensviadalon.

Sajó Annamária A szakszövetség februárban döntött úgy, hogy – bár hivatalos válogatott keret nincsen – indít magyar csapatot az Európa-bajnokságon. A válogató versenyt február 13-án tartották a Széchy Tamás Uszodában, akkor alakult ki a tizenkét fős keret. Az április 1-jei országos bajnokságon a válogatott két tagja szerzett aranyérmet: Nagy Natália - akinek helyét Kassai Réka vette át a válogatottban- a juniorok szóló, Bordács Bianka pedig a felnőttek technikai programjában bizonyult a legjobbnak. Koreográfiájukat azonban sem ők, sem a csapat többi tagja nem mutathatja be Antwerpenben, hiszen Magyarország csak kombinációs kűr versenyszámban érdekelt. A szám specialitása, hogy csapatként csobbannak medencébe a műúszók, ám bemutatójukban szóló és duó részek is szerepelnek. A programjuk ugyanaz lesz, mint a két évvel ezelőtti kontinensviadalon: a Penge című film zenéjére adják elő kűrjüket. A legutóbbi Eb-t éppen Budapesten rendezték 2010-ben. Az augusztusi versengésben szóló, duó, csapat és kombinációs versenyszámban egyaránt indult magyar versenyző. Stumpf Kata és Kovács Dorottya párosa a tizedik, Radványi Dóra egyéniben a tizenegyedik helyet szerezte meg. A kombinációs és a csapat versenyszámban egyaránt a kilencedik helyen zártunk.

A 2012-es keret: Bordács Bianka, Gombor Virág, Hajas Regina, Kassai Réka, Kézdi Mónika, Kiss Julia, Kovács Zsuzsanna, Krienger Sára, László Réka, Fazekas Eperke, Radványi Dóra, Vándor Csilla