UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2012-05-09 10:44

Cseh utakon a serdülők

Szép eredményekkel tért haza Jevickóból az országúti szakág ötfős serdülő magyar válogatottja. A magyar 15-16 évesek között Móricz Dániel érte el az összesítésben a legjobb helyezést, 27 lett. Gyöngyösi Kevin a 39., Nagy Olivér az 53., Ferencz Soma a 70., Fábián Ábel a 85. helyen végzett 4 futam alapján.

eFBé Három nap, négy etap, jóval több mint száz induló: számokban ez volt a 36. Matousek GP. Május 4-6-án Csehországban vett részt rangos nemzetközi versenyen a magyar serdülő országúti kerékpáros-válogatott. Jevickóban négy etapot rendeztek a 15-16 éveseknek, a csehek mellett szlovák, szlovén, osztrák, magyar, dán és finn országútisok tekertek korosztályos válogatottjuk vagy klubcsapatuk színeiben. Magyarországot ötfős válogatott képviselte, amelybe a KSI-Schwinn Csepel három (Gyöngyösi Kevin, Ferencz Soma, Móricz Dániel), a Szekszárdi SzKE két (Fábián Ábel, Nagy Olivér) versenyzőt adott. Összetettben Móricz Dániel szerepelt a legjobban, a végül 94 célba tekerő kerékpáros között a 27. helyen végzett. Örvendetes tény, hogy mind az öt fiú valamennyi etapot befejezte. A háromnapos viadalt a KSI elsőéves serdülő versenyzője, Gyöngyösi Kevin értékelte honlapunknak: „Nagyon színvonalas volt a verseny rendezése, ezt az is mutatja, hogy miután beértünk a célba egy-egy futam után, már osztották a trikókat. A kazah és a horvát válogatott végül nem jött el, utóbbi talán esélyes lett volna az összetett 1. helyre, amit így a dánok szereztek meg.
Az első, 80 km-es szakaszon összesen száztizen indultunk. Nagyon nehéz volt ez az etap: 2,5 km-nél már hegyi hajrá várt minket, szóval jól be kellett melegíteni. A következő krízis 65 km-nél, a 4. kiemelt hegyi hajrában következett, ez helyenként 16%-ot is elért. Én ott rogytam meg, csak Móricz Dani tudott bent maradni az élbolyban. A második napon dupla szakaszt teljesítettünk. A délelőtti kritériumversenyen nagyon jól szerepeltünk Danival, ő 17., én 18. lettem. A délutáni szakasz nagyon kemény volt: 25 kilométeren belül volt 3 hegyi hajrá. Nagy Olivérrel a második mezőnyben tekertünk. A harmadik hegyet én húztam fel, utána jött a 4. hegyi hajrá. Ötvenöt km-nél ott is beálltam előre, és a saját tempómmal húztam a többieknek, sajnos, Olivér leszakadt. Én ezen a szakaszon tudtam a legjobban előre jönni az összetettben. A harmadik napon volt az utolsó szakasz, 15 km-es időfutam. Itt már egyikünk sem esett nagyon vissza, sőt Soma és Ábel elég sokat tudott javítani a helyezésén. A végén kilencvennégyen fejeztük be a versenyt, jómagam a 39. helyen…” A verseny eredményei ITT.