UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2012-05-17 09:56

Verhetetlen Szeged

Veretlenül nyerte meg az országos kézilabda-bajnokságot a Szeged serdülőcsapata a múlt hét végén. Az együttes a legnagyobb riválisok, a Veszprém és az FTC ellen is hátrányból fordított a hatos döntőben, így nem férhetett kétség diadala jogosságához. Vágó Attila edző az Utánpótlássport.hu-nak azt mondta: a csapategység döntött a javukra, de igyekeznek helyén kezelni a sikert. Hozzátette: a cél az, hogy minél többen bekerüljenek majd a felnőttek közé.

K.D. – Az első mérkőzést az ellen a Debrecen ellen játszottuk, amely tavaly legyőzött minket a fináléban, de most egy hajtós, küzdelmes találkozón sikerült elégtételt venni – kezdte a szombathelyi torna értékelését Vágó Attila, a Szeged serdülőcsapatának edzője. – Az FTC-PLER ellen a remek védekezés és az abból szerzett lerohanásgólok révén nagy előnyre tettük szert, így az simább meccs volt. A két siker jó alaphangulatot biztosított a folytatásra. – Majd jöhetett egy igazi rangadó.
– Az ősi rivális Veszprém ellen nagy taktikai csata zajlott, Kiss Szilárd remekül felkészítette a riválist, a nyitott védekezéssel meggyűlt a bajunk. Ötgólos hátrányban voltunk, de egy 7-0-ás sorozattal sikerült fordítani. Ez mentálisan nagy lökést jelentett. A Tatabánya ellen tudtuk, hogy nyerni fogunk, a kérdés csak az volt, hogy mikor biztosítjuk be a győzelmet. Az utolsó nap előtt érdekes helyzet állt elő, hiszen körbeverés esetén a harmadik helyre is csúszhattunk volna. A Fradi vezetett is ellenünk sokáig, de a szünetben már egyenlő volt az állás, majd sikerült elhúznunk, és a siker azt jelentette, hogy megnyertük a tornát. – Melyik volt a legnehezebb meccs? – Hat jó csapat versengett egymással, a torna előtt is úgy gondoltam, bárki nyerhet. A Veszprém és a Ferencváros volt a legkeményebb ellenfél. A csapategység volt a döntő, szerencsére a játékosok komolyan vették a viadalt, nem ismertek elveszett labdát. – Egy ilyen szép eredmény után mennyire kell visszafogni a játékosokat? – Kellenek a részsikerek, de az edzők feladata, hogy a játékosok is helyén kezeljék az eredményességet. Mi most azért dolgozunk, hogy minél több élvonalbeli kézilabdázót neveljünk ki. – Milyen az utánpótlás helyzete Szegeden? – Pár éve új szemléletet honosítottak meg, az új vezetés felkarolta az utánpótlás-nevelést. Az a cél, hogy idővel minél több saját nevelésű játékos szerepeljen a felnőttek között. A mostani korosztályból erre négy-öt embernek is van esélye. Nem panaszkodhatunk, hiszen öten is tagjai a korosztályos válogatottnak. Ez a csapat négy év alatt két aranyérmet  szerzett, tehát sikeres együttesről van szó. Szívesen dolgoznék velük tovább, de ez még nem dőlt el. – Hogyan alakul a folytatás? – Még előttünk van a diákolimpia döntője, illetve az 1995-ös korosztály bajnoki fináléja, ahova többen is feljátszanak.

Eredmények: Debreceni SC-SI Kőnig–Pick Szeged 22-24, Pick Szeged–FTC-PLER Budapest 35-24, Pick Szeged–MKB Veszprém KC 21-20, Tatabánya KC–Pick Szeged 19-29, FTC–Pick Kézilabda Zrt. 18-19. A végeredmény: 1. Pick Szeged 10 pont, 2. MKB Veszprém KC 8 p, 3. FTC 6 p, 4. Debreceni SC-SI Kőnig 4 p, 5. Tatabánya KC 2 p, 6. FTC-PLER Budapest 0 p.