UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Triatlon

2012-06-07 19:15

Verseny a strandon

Remek időben, nagyszerű látogatottság mellett rendezték meg a Szekszárdi Fürdő Triatlont. A gyönyörű napsütés és a diákolimpia Tolna megyei versenye rengeteg kíváncsiskodót hozott a strand nyitására.

Szabó András A nagyszerűen szervezett, több mint nyolcvan főt a startvonal mögé csalogató rendezvényre egész Tolna megyéből jöttek az ifjú triatlonosok. Összesen öt korcsoportra osztották az utánpótlás-versenyzőket, melyek közül a legkisebbek, a újonc 1-es kategória versenyzői voltak a legtöbben. Ezt a bátaszéki Mattenheim Bálint nyerte meg több, mint fél perccel. Nem véletlen, hogy szülővárosában már ki is tüntették, úszótudománya kiemelkedő a korosztályához képest.
Egy korosztállyal feljebb remek párviadalt vívott egymással két tízéves ifjonc, Storozynszki Donát, a Mogyi SE Baja-Pécs és Bárdos Gergő, a Helix Komló versenyzője. Végül csak a befutó döntött kettejük között. A több, mint 16 perces pályán tíz másodperc szinte karnyújtásnyi távolság... A lányoknál annál jobban elhúzott a mezőnytől Hangya Adrienn. A két hónappal ezelőtti Tolna megyei aquatlon győztese most is bemutatta tehetségét, több mint két percet vert a második Tumpek Fannira. Nagy jövő várhat Adriennre, ha minden vetélytársát ennyivel előzi, az Anonym Bonyhád versenyzője szinte egy korosztállyal riválisai előtt jár a fejlődésben. Hasonló előnnyel nyerte Horváth Hanna és Czigány András is saját versenyszámát. A bajai versenyzők másfél, illetve hét (!) perccel érkeztek a célba vetélytársaik előtt, győzelmükhöz kétség sem férhetett. A Héraklész-program tagjai alaposan ráijesztettek a mezőnyre: a két hét múlva esedékes országos diákolimpia döntőire készen állnak... Eredmények itt.