UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2012-10-15 21:14

Dani már ébren!

Jobban van Mazzag Dániel, az ifj. Ocskay Gábor Akadémia jégkorongozója, akinek szombaton éjszaka leállt a szíve. A mélyaltatásból hétfőn ébresztették fel a 16 éves fiút, aki természetesen még szinte folyamatosan alszik. Állapota javul, a jégpályától az iskoláig, Fehérvártól Zalaegerszegig rengetegen szorítanak érte.

eFBé „Ezt a meccset is megnyered!” – írta a sok száz „szurkoló” egyike Mazzag Dániel üzenőfalára a kedvelt közösségi oldalon. Az üzenetek csak jönnek és jönnek: csapattársak,  edzők, vezetők, iskolatársak, tanárok írnak. Legyen az közösségi oldal vagy hírportál, a hozzászólók erőt, kitartást, mielőbbi gyógyulást kívánnak a 16 éves fiúnak és a családnak is.
A körülményekhez képest a legjobb hír az, hogy az ifj. Ocskay Gábor játékosa egyre közelebb van ahhoz, hogy maga olvashassa az üzeneteket. Az biztos, hogy az egyik legjobb gyógymód lesz a felépüléshez a rendkívül céltudatos, végtelenül szerény és a jégkorong iránt maximálisan elhivatott fiúnak. Október 13-án, szombaton Miskolcon játszott a Fehérvár. A fiatal csatár a csapat hazaérkezését követően az ifj. Ocskay Gábor Akadémia kollégiumi szárnyában lefekvés után lett rosszul. Szobatársa azonnal értesítette az ügyeletes nevelőtanárt, az ő hívására néhány percen belül kiérkeztek a mentők, akik újraélesztették a sportolót. Állapotát stabilizálták, a Szent György Kórházba szállították, ahol szigorú felügyelet alatt mélyaltatásban tartották. „Az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia és a Sapa Fehérvár AV19 bízik Mazzag Dániel mielőbbi teljes felépülésében” – állt a klub vasárnapi közleményében.
Kercsó Árpád a Zalai Titánok együttesében edzette először Danit, innen vitte is magával Fehérvárra, az akadémiára. Az „Örödök” ificsapatának mestere hétfőn kora este tájékoztatta honlapunkat a játékos állapotáról: „Danit sikeresen ébresztették. Természetesen még sokat alszik, de nagyon jó jel, hogy a szülei, akik folyamatosan ott vannak mellette, már kommunikálhattak vele. Az is örömteli, hogy semmilyen agyi problémára nem utal jel. Kedden Budapestre szállítják Danit teljes kivizsgálásra, utána már mi is többet tudunk.” Honlapunk szerkesztősége és olvasói nevében – csatlakozva a jókívánságokat írókhoz – mielőbbi gyógyulást kívánunk Mazzag Dánielnek!