UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2013-01-11 12:46

Ultimate FreeBees

Az év első hétvégéjén öt ország tizennégy klubja látogatott Hajdúböszörménybe a Can Touch Disc elnevezésű terem ultimate tornára. A debreceni FreeBees utánpótlás versenyzőket is felvonultatott, így a negyedik helyen végzett.

K. A. A hazai frizbis évad az idén is a Can Touch Disc névre keresztelt terem ultimate versennyel kezdődött. Jöttek Romániából, Szlovákiából, Lengyelországból, Ukrajnából és Ausztriából is. Mintegy 120-an vettek részt a tornán. A megméretés két helyszínen zajlott, a Bocskai János Általános Iskolában és a városi sportcsarnokban. Lebonyolítása kupajellegű volt: a csoportmérkőzések után kieséses szakasz következett. Bejutott be a legjobb négybe két magyar csapat is: az első a szlovákiai Morthens egyesület lett, a második az osztrák FCD Styrian Layout, a harmadik helyet a Mekkora nevű budapesti csapat szerezte meg, a negyedik helyen a debreceni FreeBees végzett. A tornát a Debreceni Frizbi Sportegyesület szervezte, amelynek előzetes tervei közé tartozott, hogy fiatal játékosait is beveti, hiszen tavaly fiatalokkal tűzdelt csapattal sikerült nyerni a Can Touch Disc-et. A hétvége legifjabb játékosa a 2000-es születésű Tolnai Marcell volt, aki a végén különdíjat is kapott. Játszott még mellette Homoki Gergő, Varga Zsombor, Konyári Dávid és Tőzsér Tamás is. Utóbbi már a felnőtt csapat oszlopos tagja. Debrecenben két általános iskolában is zajlanak edzések, a gyerekek pedig nagyon lelkesek, hatalmas az érdeklődés a különleges sportág iránt. Előfordul, hogy az edzők azzal szembesülnek, muszáj két csoportra bontani a társaságot, mert egyszerre nem férnek be a terembe. Fodor László szakvezető elmondta, törekednek arra, hogy a gyerekek minél jobban érezzék magukat az órákon, ám az edzéseket elsősorban azért tartják, hogy felfigyelhessenek azokra, akik igazán tehetségesek, és akiken látszik, akár komolyabban is tudják űzni a frizbit. Az év első tornája felkészülési versenynek tekinthető, a komolyabb utánpótlás megméretések márciusban lesznek, addig heti két alkalommal gyakorolnak a fiatalok.

Végeredmény: 1. Morthens (Nagyszombat, Szlovákia), 2. FCD Styrian Layout (Sankt Ruprecht an der Raab, Ausztria), 3. Mekkora (Budapest, Magyarország), 4. FreeBees (Debrecen, Magyarország), 5. Lolka (Budapest, Magyarország), 6. Soimii Patriei (Kolozsvár, Románia), 7. Diszkanál (Debrecen, Magyarország), 8. krakUF (Krakkó, Lengyelország), 9. KeFear (Kassa, Szlovákia), 10. HUNcut (Budapest, Magyarország), 11. Baník Lásky (Privigye, Szlovákia), 12. SZUFLA A (Szeged, Magyarország), 13. SZUFLA 1. (Szeged, Magyarország), 14. Bambi (Budapest, Magyarország).