UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2013-02-11 17:52

Plusz 40 deka, plusz 1 érem

A salgótarjáni Szőrös Márk élete első felnőtt versenyén dobogóra állhatott. Az ökölvívók Bocskai István-emlékversenyén eredetileg az 52 kg-osok között indult volna, de átesett a súlyhatáron. Az 56 kg-ban aztán meg sem állt a döntőig.

Molnár AttilaJól indult az év a 18 esztendős Szőrös Márk számára: miután tavaly felfigyeltek rá a szakemberek, a múlt hónapban ott lehetett a felnőtt válogatott kubai edzőtáborában. Ezt pedig újabb lehetőség követte: az esztendő legjelentősebb hazai versenye Debrecenben. Az 52 kg-osok mezőnyében indult volna, ám a mérlegelés előtt már képtelen volt megszabadulni 40 dekás súlyfeleslegétől. Nem volt mit tenni, Botos Tibor tanítványa eggyel feljebb lépett. Abba az 56 kg-ba, ahol még annyi tapasztalata sem volt, mint a megszokott súlycsoportjában. A negyeddöntőben mégis megverte a finn Lehtinent négy ponttal, az elődöntő előtt pedig ellenfele sérülés miatt visszalépett. A fináléban a sokkal rutinosabb Csang Csia-vejjel szemben veszített.
- Maradok is az 56 kilóban, nem tudok annyit fogyasztani, amennyi szükséges lenne – mondta azután, hogy ezüstérmes lett. – Nem lesz könnyű dolgom, azt tudom, de fél év alatt szerintem bele tudok erősödni a mezőnybe, és akkor már Nagy Krisztiánt is elkaphatom. Azt a Nagy Krisztiánt, aki az elődöntőben várt volna a salgótarjáni fiúra, de közbeszólt a sérülése. Tavaly az országos bajnokságon Nagy nyerte kettejük találkozóját. – Nagyon örülök ennek az eredménynek, de idén még komoly feladatok várnak rám ifjúságiként is. Ha az Énekes István-viadalon megszerzem a kerettagságot, akkor a nyári Eb-n is az éremszerzés a cél. A Bocskai előtt is reménykedtem a dobogós helyezésben. Az ökölvívó véleményével egyetért a szövetségi kapitány, Kovács László is: – Szerintem egy-másfél évnek el kell még telnie, hogy Márk meghatározó egyéniség legyen a súlycsoportjában. Ennyi idő alatt a kellő mérkőzésszámot is eléri. A rutin hiányzott a döntőben, de így is kellemes meglepetést okozott. Nagy Krisztián most még mindenképpen magasabban jegyzett versenyző, kettejük között egészséges rivalizálás alakulhat ki a jövőben, ami kölcsönös fejlődéshez vezethet.