UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2013-02-18 13:08

Megegyeztek: nincs ütközés

Az új hegyibringás-sorozat indítása, s közben a régi versenyek megtartása azt eredményezte volna, hogy több viadal időpontja egybeesik 2013-ban. A Mountainbike Challenge és a Nyugat Maraton Kupa szervezői egyeztettek a futamokról, ennek eredménye: szoros versenynaptár van, ütközés nincs.

SAJTÓKÖZLEMÉNY „A múlt héten három mountainbike-sorozat szervezői is közzétették a versenyeik időpontját. Ebből kiderült, hogy rögtön az idény elején három viadal ütné egymást. Sem a versenyzőknek, sem a szervezőknek nem jók az ilyen ütközések, ezért mindannyiunk érdekeit figyelembe véve, a Mountainbike Challenge és a Nyugat Maraton Kupa szervezői megegyeztek, hogy változtatnak az előre kihirdetett időpontokon” – áll a sorozatok szervezői által kiadott sajtóközleményben. „Nagyon sűrűnek ígérkezik az idei montis szezon, így az a minimum, hogy figyelünk egymásra. Tudjuk, hogy ez sem tökéletes megoldás, de a várgesztesi duplázók miatt lényegesen jobbnak tűnik" – mondta Fülöp Miklós, a Mountainbike Challenge részéről. „Mindenképpen folytatni fogjuk ezt a fajta egyeztetést, hiszen a tapasztalatcserével, a bevált ötletek megosztásával nagyon jól tudjuk segíteni egymás munkáját" – tette hozzá a hegyibringás Danó Péter. „Természetesen továbbra is két külön sorozatról beszélünk, de az egyeztetésre ennek ellenére szükség van! Igyekeztünk a lehető legnagyobb rugalmassággal kezelni a helyzetet, hogy mindenki megtalálhassa a neki megfelelő versenyt" – összegzett Simon Gábor, a Nyugat Maraton Kupa főszervezője.

A közösen kialakított, összefésült naptár így néz ki: 2013. 05. 11. Vértes Maraton, Várgesztes (MTB Challenge); 05. 18. Szentendre City Cross, Szentendre (MTB Challenge); 6. 22. MTB piknik, Vértesboglár (MTB Challenge); 06. 23. Zirc (Nyugat Maraton Kupa); 06. 29  Drótszamár Fesztivál, Erdőbénye (MTB Challenge); 07. 20. Gerecse Maraton, Tarján-Tatabánya (MTB Challenge); 08. 10. Underworld Kupa, Budapest (MTB Challenge); 08. 18. Herend (Nyugat Maraton Kupa); 09. 21. Bölcske Maraton, Bölcske (MTB Challenge); 10. 06. Balatonfűzfő (Nyugat Maraton Kupa).

További információk a sorozatokról: Nyugat Maraton Kupa: www.x-trame.hu; Mountainbike Challenge: www.mountainbikechallenge.hu