UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2013-02-18 18:12

Nem volt hiábavaló

A magyar alpesi sízők népes csapata - köztük számos utánpótláskorú versenyző - teljesítette a minimális célkitűzést a schladmingi alpesisí-világbajnokságon, amely a hazai sísport számára is az év főversenye volt.

UP-info A vasárnap lezárult kéthetes viadal a pontosan egy év múlva esedékes szocsi olimpiai játékokat megelőző legjelentősebb alpesi sí-eseményt jelentette, amelyen hasznos tapasztalatokkal gazdagodtak a mieink. Az ausztriai helyszín közelségét kihasználva népes csapattal utaztunk, amely a szövetség értékelése szerint teljesítette a minimális célkitűzést: az egy-egy húszon, illetve harmincon belüli eredményt Miklós Edit jóvoltából, s az óriás-műlesiklásban elért eredmények sem szégyellni valók, viszont műlesiklásban további fejlődésre van szükség mind a nőknél, mind a férfiiaknál.
A szuper-kombinációs versenyben az 1988-as születésű Miklós Edit minden idők legjobb magyar alpesi sí teljesítményével büszkélkedhet, s hasonlóra helyezésben sem volt 80 éve példa. A kiemelkedő 19. hely ebben a versenyszámban új korszak kezdetét jelzi. Két évvel ezelőtti eredményén is sikerült négy helyet javítania. Miklós lesiklásban a 23. helyen végzett, s a 2,9 százalékos teljesítmény továbbra is bizonyítja, hogy kiemelkedő képviselője sportágának. A női műlesikló számban a fiatalok, Hellner Donáta és Úry Zsuzsanna, nem jutottak be a legjobb hatvanba, de nem lehetünk elégedetlenek velük. Berecz Réka óriás-műlesiklásban próbált szerencsét, 83. helye dicséretes, látszott, hogy komoly felkészülési időszakot tudhat maga mögött. Döme Dóra első felnőtt világbajnokságán vehetett részt, azonban sajnálatos módon kiesett az óriás-műlesiklásban. A 18 éves Kékesi Márton volt az egyetlen, aki kvalifikálta magát a férfiak szuper óriás-műlesiklás versenyszámában, azonban egy hiba miatt diszkvalifikálták. A hamarosan kezdődő junior világbajnokságon vigasztalódhat. A 21 esztendős Farkas Norbert eddig kiegyensúlyozottan és meggyőzően szerepel a szezonban, formáját sikerült a vb-re is átmentenie, sőt, javított a garmischi világbajnokságon elért helyezésén: óriás-műlesiklásban ezúttal a 47. helyet szerezte meg. Bujtás Csaba szintén teljesítette az elvárásokat, bekerült a műlesiklás döntő második futamába, amely végeredményben szintén a 47. helyet jelentette számára. A 17 éves Szöllős Benjamin hosszú ideje készül erre a megméretésre, az idei évtől már osztrák sígimnázium tanulója. Jó versenyzéssel óriás-műlesiklásban a 78. helyet szerezte meg. Az ugyancsak fiatal, 18 esztendős Halmágyi Zoltán sajnálatos módon óriás-műlesiklásban kiesett. A vb véget ért, de nem maradunk alpesi-események nélkül: a fiatalok a következő napokban a téli EYOF-on, s a junior világbajnokságon bizonyíthatnak.