UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2013-03-05 18:26

Minden szinten...

Március első hétvégéjén a Make Some Noise elnevezésű programmal egybekötve megrendezték a sportág első diákolimpiáját. Hazánk két kitűnő fiatal hódeszkása, Gyarmati Panka és Szigeti Viktor is ott volt az eseményen.

UP-info A Make Some Noise célkitűzése, hogy könnyen elérhető magyar helyszínen összehozza a snowboard szerelmeseinek valamennyi generációját. Így az elmúlt hét végén Mátraszentistvánon minden egyes korosztály megtalálhatta a maga versenyszámát. Rajthoz állhattak többek között a 30 évesen elhunyt snowboardos, Makács Zoltán emlékére rendezett NosePressJam-en is. A nosepress gyorsan elsajátítható alaptrükk, amelyben mégis rengeteg lehetőség rejlik, minden résztvevő szabadjára engedheti lesiklás közben a fantáziáját. A szabadstílus kedvelői a Slopestyle kupafutamán vetélkedhettek, míg a diákok a banked slalom versenyszámban, azaz döntött kanyarokkal tűzdelt szlalom pályán mérték össze erejüket, amely nemcsak versengést, de jó mókát is jelentett egyben. Az eseményre  hazalátogatott Ausztriából a 20 éves Gyarmati Panka és Szigeti Viktor, hazánk két legeredményesebb snowboardosa, akik magabiztos trükkjeikkel, felnőtt kategóriában diadalmaskodtak a slopestyle versenyen. Bár Panka egyedül indult a női mezőnyben, közkívánatra hátraszaltót ugrott. A fiatal generáció is bizonyított: az U14-es korosztályba tartozó Szajkó Balázs, és az U21-es Kovács Levente is győzedelmeskedett. Fricz Botond az idei második kupafutamát is megnyerte a testvére előtt végezve. A nagy ugratón a freestyle síelők érezték a legjobban magukat, ők 900 fokos forgásokat is bemutattak.

A diákolimpia győztesei korosztályonként és nemenként: 9 évesek és fiatalabbak: 1. Takács Kornél, Adamecz Rebeka; 10-11 évesek: 1. Nagy Marcell, Pajor Bori; 12-13 évesek: 1. Fricz Botond, Hegedűs Hanna; 14-15 évesek: 1. Hrustinszki Tamás Erik, Fehér Zsófia; 16-17 évesek: 1. Pap Márk, Becze Réka; 18-20 évesek: 1. Pongrácz Dani, Kvarda Inez.