UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2013-03-29 10:32

Terem pipa, jön a műfű

Hatvannégy csapat részvételével zajlott a 2012/13-as teremgyeplabda-diákolimpia. Az érmekből a legtöbb az Első Óbudai Általános Iskolának, a Grassalkovich Antal Általános Iskolának és a Kőbányai Szent László Gimnáziumnak jutott a különböző korcsoportokban. KÜLSŐ TUDÓSÍTÁS – Szendrei Péter (MGYSZ, Szent László Gimnázium) Véget értek a teremgyeplabda-diákolimpia küzdelmei. A sorozatot a szakszövetség és a Kőbányai Szent László Gimnázium szervete, a Magyar Diáksport Szövetséggel együttműködve. Összesen 64 csapat küzdött az egyes kategóriák érmeiért.

A küzdelmek március 8-án kezdődtek Kazincbarcikán, ahol a leányok 6. korcsoportjának döntője és a legidősebb fiú csapatok egyik selejtezője zajlott. A szervezők külön köszönik a város, valamint a Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium segítségét, hogy helyet biztosítottak a színvonalas versenynek. Március 11-én a Kőbányai Szent László Gimnáziumban a fiúk 6. korcsoportjának második selejtezőjéből juthattak csapatok a döntőbe (s egymás elleni eredményeiket vitték magukkal). A sok jelentkező miatt március 20-án is előmérkőzéseket kellett játszani, ekkor az 5. korcsoport leányai játszottak – szintén Kőbányán. A döntőket március 25-26-án rendezték a Szent László Gimnáziumban. Kiváló hangulat volt, jöttek kicsik és nagyok, gyerekek, szülők, akik színvonalas, fordulatos mérkőzéseket, versenyeket láthattak. Külön öröm, hogy a fiúk 1-6. korcsoportja mellett a legapróbbak (csak elsős általános iskolások) is versenyeztek. Eredmények összesítve ITT. A tél közbeszólt: a váratlan időjárási problémák miatt március 25-én, hétfőn a kazincbarcikai csapatok (Irinyi SZKI), kedden pedig a gerjeniek nem tudtak eljönni. A korcsoportok végeredményének összesítése alapján az érmek jelentős részét három iskola szerezte meg. Az Első Óbudai Általános Iskola (2 arany, 4 ezüst, 2 bronz), a soroksári Grassalkovich Antal Álatlános Iskola (3 arany, 1 bronz) és a Kőbányai Szent László Gimnázium (4 arany, 4 bronz) nyert. A többi, dobogóra lépő iskolai csapat is büszke lehet teljesítményére. Ezüstérmet szerzett a budapesti Batthyány Ilona Általános Iskola, a Vörösmarty Mihály Gimnázium, a Teleki Blanka Szakközépiskola, a Fasori Evangélikus Gimnázium és a kazincbarcikai Surányi Endre Gimnázium és SZKI. Bronzérem jutott a kispesti Kós Károly Általános Iskolának és a gerjeni Gárdonyi Géza Tagiskolának. A verseny szervezői köszönik a FoltinGlobe Kft felajánlását (a cég édességgel kedveskedett a versenyzőknek), valamint Szlatényi György főtitkár úr (MDSZ) közreműködését, aki az ünnepélyes megnyitón köszöntötte a fiatalokat.

A gyeplabda diákolimpia a műfüves versennyel folytatódik. Ezt április 13-14-én, az óbudai Barátság Szabadidő Park műfüves (40X20 m) pályáján rendezik (1037 Budapest, Laborc u. 2.). A szervezők várják a csapatok jelentkezését!