UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2013-04-08 20:44

Ezüstös Velence

Második helyen végzett a Vasas az olaszországi serdülő leány-kosárlabdatornán, amelyen Vadász Adélt választották a legjobb játékosnak.

K. D. Harmadik alkalommal hívták meg a Vasast a színvonalas velencei viadalra, amelyen hat olasz csapat mellett a KSZ Zagreb vett még részt. Fritz Krisztina edző beszámolója szerint a csoportmérkőzéseken legyőzték a Sistema Rosa Pordenone, a Selezione Veneto és a házigazda Reyer Venezia csapatát is, majd a folytatásban az Acrobaleno legyőzésével jutottak a döntőbe. A fináléban ismét a Reyer csapatával találkoztak a magyar lányok, és bár tíz ponttal alulmaradtak, a tréner úgy vélekedett: tekintve a torna színvonalát, nem lehetnek elégedetlenek a helyezéssel. – A Vasas remekül megállja helyét a nemzetközi mezőnyben, hiszen a moszkvai Bajnokok Tornáján is negyedik helyezést értünk el az 1998-asok mezőnyében a javarészt egy évvel fiatalabb csapatunkkal, és a Velencében elért eredményünk is biztató a nemzetközi mezőnyt „méregetve” – értékelt Fritz Krisztina.

A végeredmény: 1. Umana Reyer, 2. Vasas, 3. Arcobaleno, 4. Zagreb, 5. Abano, 6. Sel Veneto, 7. Milano Stars, 8. Sistema Rosa Pordenone.