UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2013-04-15 19:11

Kínzókamrában is tekertek

A bonyhádi hazai idénynyitón remekeltek az olasz-magyar kontinentális csapat U23-asai: Simon Péter nyert Radonics Máté és Holló Botond előtt. Simon abszolútban a 2. helyre ért fel csapattársa, Kusztor Péter mögé. Kínzókamra, Bonyhád, Belgrád, Olaszország, Lengyelország – április közepétől május elejéig így néz ki a program.

Utensilnord-Ora24.eu, Mihály Norbert Eseménydús heteken van túl hazánk egyetlen kontinentális besorolású kerékpáros-csapata az Utensilnord Ora24.eu. A szlovéniai Grand Prix Sencurt követően (ahol sajnálatos módon szinte semmi sem jött össze) a versenyzők a CSC Kerékpáros és Futólabor teljesítménydiagnosztikai felmérésén vettek„„ részt. Az eredményekről Fülöp Tibor a nemes egyszerűséggel csak „Kínzókamrá”-nak nevezett intézmény vezetője számolt be: „A fiúk csaknem kivétel nélkül már korábban is megfordultak nálunk, így nem voltak ismeretlenek számunkra a paramétereik és ők is tisztában voltak azzal, hogy mire számíthatnak. Most a hosszú edzőtábor és a nehéz versenyek után jól le lehetett mérni a fáradtságot, ezért néhányan egy kicsit visszafogottabb teljesítményt nyújtottak, elsősorban az anaerob erőkifejtés tekintetében. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy hasznos volt számukra is a konkrét tényekkel, számadatokkal szembesülni, hiszen a további edzésmunka tervezése, illetve a terhelés-pihenés arányának optimalizálása nem működhet hatékonyan a kontroll nélkül.“
A „Kínzókamra” által kimutatott eredmények alapján talán a bonyhádi idénynyitót is fel lehetett építeni, az április 13-i viadal kiválóbbra nem is sikerülhetett volna a csapatnak. Az U23-asokról Stubán Ferenc csapatvezető elmondta, hogy a 21 éves Simon Péter remek formában van, de a 20 esztendős Radonics Máté is nagyon jól tekert, pedig ő kisebb betegségből felépülve versenyzett ismét. Holló Botond, aki korábban inkább a pályaversenyeken kamatoztatta tudását, szintén végig aktív volt és a Simon, Radonics kettős mellé felállhatott a dobogó harmadik fokára. A csapat nem pihenhet, a hétvégén Horvátországban a Banja Luka–Belgrád-versenyen indulnak, majd Larciano és Toscan egynaposai következnek Olaszországban. A sort május első hétvégéjén a Szlakiem Grodow Piastkowich-viadal zárja Lengyelországban.