UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2013-04-18 14:36

Újabb egyéni csúcs, útban Szocsi felé

Farkas Norbert befejezte idei szezonját. Bár elvesztek a sílécei, tehát nem a legkedvezőbb előjelekkel  készült az izlandi versenyekre, mégis élete legjobb FIS-pontját sikerült megcsúsznia, így még közelebb került a nagy céljához: a 2014-es téli olimpiához.

felixpromotion.hu De ne szaladjunk ennyire előre, ugyanis Bulgáriában az azerbajdzsáni bajnokságon vett részt az alpesi síző, ahol furcsamód egy nap alatt rendeztek meg két versenyt. Szerencsére kezelni tudta a szokatlan helyzetet, olyannyira, hogy szlalomban 46 FIS-pontot csúszott, vagyis pályafutása során először került 50 alá ebben a számban.
– Végre sikerült szlalomban is nagyot lépni előre, így a 8–10 órás fárasztó utazás ellenére is nagyon örülök, hogy elmentünk a versenyre. Ezután következett az utolsó nagy túra Izlandra, ami végül igen kalandosra sikeredett. – Helsinkiben szálltunk át a repülőről és elhagyták a léceimet. Ott voltam tehát egy nappal a versenyem előtt a léceim nélkül, nem tudtam, hogy mi lesz. Szerencsére egy másik légitársasággal sikerült megszervezni, hogy a verseny előtti hajnalra odaérjenek a lécek. Kis túlzással tehát a 21 éves sportolót a rajtvonalon „érték utol” a lécei és talán ennek is volt a következménye, hogy óriás-műlesiklában nagyot rontott, így elvárásai ellenére nem sikerült a dobogón végeznie. Ezután a szlalom következett, majd két nap pihenő. Ez nagyon jót tett neki, ugyanis a következő futamokon – melyeket éjszaka rendeztek – kimagaslóan szerepelt. Főleg a második versenyen, ahol élete legjobb FIS-pontját sikerült megcsúsznia, szám szerint 43-at! Ezzel 44 pontja van jelenleg ebben a számban, vagyis majdnem tízet sikerült javítani az idei évben. Ezért sem véletlen, hogy sokan már készpénznek veszik a szereplését jövőre Szocsiban az olimpián. – Nem szeretnék elkiabálni semmit – mondta a MOB-sajtótájékoztatón. – Kilenc hónap még hátravan, de egyre biztosabbnak tűnik a dolog. Folyamatosan erősítem meg a helyemet és most már valóban valami eget rengető dolognak kéne történnie, hogy lemaradjak Szocsiról. Óriásban és szlalomban is 15 pont előnyöm van a második legjobb magyar előtt, bízom benne, hogy ez kitart jövő februárig.