UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2013-04-30 17:37

Marrákes a mérlegen

A hét végén újabb WTA-trófeával bővült Babos Tímea gyűjteménye. A 19 éves magyar lány a 235 ezer dollár összdíjazású marokkói tornán nyert párosban, ezúttal is Mandy Minellával az oldalán. A luxemburgi játékos szerint kiváló párost alkotnak Timivel, a döntőben pedig remekül játszottak, különösen Babos.

Molcsapat Mint arról honlapunk is beszámolt, Babos Tímea a luxemburgi Mandy Minella oldalán megnyerte a marokkói Marrákesben zajló, 235 ezer dollár összdíjazású, salakpályás női tenisztorna párosversenyét. Timi és párja a vasárnapi fináléban rendkívül simán, 54 perc alatt, 6-3, 6-1 arányban diadalmaskodott a Petra Martic, Kristina Mladenovic horvát, francia duó felett, ezzel idénybeli második versenyüket nyerték meg. "Úgy gondolom, nagyon kemény hetünk volt, nehéz mérkőzéseket játszottunk. Szerintem a döntőben teniszeztünk a legjobban. Ez volt eddig a legjobb mérkőzésünk. Úgy érzem, mindketten örülünk annak, hogy megszereztük második közös tornagyőzelmünket. Szerintem nagyszerű, hogy élvezzük a közös játékot. Ez fontos kulcsa a sikereinknek! Idén ez volt a harmadik döntőnk, a második győzelmünk. Már számos szép sikert értünk el közösen, reméljük, hogy még sokszor ünnepelhetünk együtt" - mondta a mérkőzést követően Babos Tímea.
"Nem volt könnyű mérkőzés, mert igazán jó ellenféllel találkoztunk. De ma nagyon jól játszottunk, különösen Tímea" - mondta a meccsről Timi párja, Mandy Minella, aki egyesben az elődöntőig jutott Marokkóban. "Egyesben is nagyon magas színvonalon teniszeztem az elődöntő első játszmájában. Úgy érzem, hogy az összes energiámat felhasználtam, mert később már nagyon fáradtan játszottam. ebből nem is tudtam kikecmeregni. Lourdes (Dominguez Lino) pedig nagyszerűen teniszezett, rengeteget pörgetett, én pedig szinte már nem is voltam a pályán. Sokat számíthatott, hogy tapasztaltabb nálam, de a játéka a szokásos volt, ami miatt a nagyon jó teniszezők közé tartozik. Remélem, legközelebb jobb teljesítményt nyújtok" - beszélt saját teljesítményéről a luxemburgi játékos. A 19 éves magyar pályafutásának negyedik WTA-tornagyőzelmét aratta párosban: idén januárban Hobartban és Bogotában is túljutott az elődöntőn Minellával, Kolumbiában a duó meg is nyerte a versenyt, míg a mexikói Monterreyben a japán Date-Krumm Kimikóval az oldalán diadalmaskodott. A magyar játékos tavaly Birminghamben ünnepelte első tornagyőzelmét párosban WTA-eseményen, akkor a tajvani Hszie Szu-vej volt a párja.