UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2013-05-10 22:09

Budaőrs és Tatabánya kéz a kézben

A II. Németh Helga Utánpótlás Kézilabda Kupán a Budaörsi Kézilabda SE és a Tatabánya KC bejelentette, hogy stratégiai együttműködést kötöttek. A szerződés lényeges pontja, hogy ősztől közös felnőtt csapatot indítanak, illetve az utánpótlás területén is aktívan együtt dolgoznak.

UP-info – Budaörs és Tatabánya földrajzilag is közel fekszik egymáshoz, így a közös munka során könnyedén áthidalható ez a távolság – kezdte Kálóczi Imre, a Budaörsi Kézilabda SE ellenőrző bizottságának elnöke. – Egy nagy hagyományokkal rendelkező, a férfi kézilabda területén tapasztalt és sikeres klubbal kötöttünk megállapodást, amelyből a dinamikusan fejlődő budaörsi klub csak profitálhat. Nagy reményekkel nézünk az együttműködés elé, bízunk benne, hogy a női csapatunk sikerei után férfi vonalon is komoly eredményeket érhetünk el. A már jelenleg is szépszámú fiú utánpótlás játékosainknak kiváló példaképeket jelentenek a Tatabánya első osztályú kézisei.
Ivo Diaz, Harsányi Gergely, Lele Ákos
Ivo Diaz, Harsányi Gergely, Lele Ákos
– Többször felmerült bennünk egy stratégiai partnerrel való együttműködés ötlete – folytatta Marosi László, a tatabányaiak ügyvezető elnöke. – Megbeszéléseink, egyeztetéseink során nagyon tetszett a budaörsi klub dinamizmusa, fejlődőképessége. Németországi tapasztalataim alapján tudom, mennyire sikeres lehet egy ilyen kapcsolat. Példát szeretnénk mutatni, hogy egy régión belül is lehet egyesíteni az erőket és kart-karba öltve együttműködni. Az NB I-es Grundfos Tatabánya KC vezetőedzője, Debre Viktor külföldi és hazai tapasztalatai alapján is rendkívül értékes lehetőségként jellemezte a megszületett megállapodást. A több, mint 400 gyerek részvételével zajló Németh Helga Kupára eljött Harsányi Gergely, Ivo Díaz és Lele Ákos, akiket aláírásokért és közös fotókért rohamoztak meg az ifjú kézilabdás palánták.