UtánpótlásSport Vívás: bronzérmes a junior női kardcsapat a rijádi korosztályos vb-n (részletek hamarosan...)
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2013-05-28 13:30

Nyolc Bikeexpress-arany

A KSI-kupán, amely a 36. volt a sorban, 110 versenyző indult. A főleg korosztályos futamokban, mind a kritériumban, mind az időfutamban, a hazai versenyzők színe-java megjelent. Aratott a Bikeexpress SE, Garamszegi László versenyzőit az időfutamokban alig lehetett beérni.

eFBé Dunakeszin idén a kritérium szerepelt a délelőtti programban, míg az időfutam a délutániban a KSI-kupán. Az előzetes rajtlista is azt mutatta, hogy kiélezett küzdelemre és szoros versenyre van kilátás. U17-ben és U19-ben ott volt szinte a teljes magyar válogatott, indultak az U17-es EYOF-versenyzők (Borissza Johanna és Gyöngyösi Kevin) és az idén az ifjúsági olimpiai kvótáért harcoló fiatalok is.
A magasabb korosztályok közül egyikben sem lehetett előre leosztani a szerepeket, talán a haladók mezőnyében (U15) tűnt előzetesen biztosnak a Dian Ábel, Karl Ádám Bikeexpress SE-s kettős sikere. Ők tavasszal a szlovákiai nemzetközi versenyeken is rendre a dobogóra állhattak, ezúttal is elfoglalták annak 1-2. fokát. A serdülők futamai leginkább háromesélyesek voltak, míg az ifiknél öt-hat versenyző pályázott előzetesen a dobogóra. Utóbbi mezőny kiegyensúlyozottsága végül megmutatkozott, a kritériumversenyben a hét pontszerző közül öten is elvittek részhajrát. U15-ben és U17-ben csak a végső győzteseknek, azaz Dian Ábelnek és Gyöngyösi Kevinnek volt hajrágyőzelme. Az ifikkel kapcsolatban fontos megemlíteni egy nagy hiányzót: Pelikán János (Cube-Balaton Team) Szlovákiában versenyzett a Kassa-Tátra-Kassa viadalon. Sikeres volt, 18 évesen a felnőttekkel ment és megnyerte az időfutamot, valamint 5. lett a kritériumban. KÉPGALÉRIA ITT.
Honlapunknak két serdülő, Gyöngyösi Kevin (KSI, kitérium 1., időfutam 3.) és Zathureczky Márk (kritérium 2., időfutam 1.) foglalta össze versenyélményeit: – A kritérium húsz körből és öt hajrából állt – kezdte Gyöngyösi Kevin. – Néhány hajrá után szétszakadt a mezőny és hárman tekertünk az élen: Zathureczky Márk, László  Attila (BVSC-Zugló) és jómagam. Minden részhajrát megnyertem. Ennek nagyon örülök, mert így beigazolódott, hogy valóban jó formában vagyok. Az időfutam nem feltétlenül az erősségem, annak ellenére, hogy tavaly elsőéves serdülőként nyertem. Az akkori időmet tizenöt másodperccel megjavítottam, ám ezzel is csak a dobogó harmadik fokára állhattam Zathureczky Márk és Fábián Ábel (SzSzKE) mögé. Zathureczky Márk néhány edzést kihagyott az utóbbi időben, lévén a nyelvi előkészítő osztályban német vizsgára készült. Nemcsak ott a szóbelin, a KSI-kupán is ötöst érdemelt a teljesítménye. – Az időfutamra készültem igazán, az a kedvenc versenyszámom. A kimaradt edzések ellenére is jól ment, jobban mint vártam. Gyöngyösi Kevin, László Attila és Fábián Ábel nagy ellenfél volt. Ábellel kapcsolatban meg kell említenem, hogy hatalmasat bukott egy hete a szerbiai versenyen. Most a kritériumversenyen mindig lemaradt a kanyarban, látszott rajta, hogy még benne van az az esés. Nagyon készültem volna a Lounyban rendezendő nemzetközi viadalra, de a csehek idén nem tartják meg a versenyt, mert ütközne az EYOF-val. TELJES EREDMÉNYLISTA ITT. Szomorú, mégis üde színt vitt a versenybe Barkóczi Péter, aki kéziciklijével teljesítette az időfutamot. Barkóczi története 2005-re nyúlik vissza, az KSI akkor 20 éves versenyzője az olaszországi pályakerékpáros Európa-bajnokságon szenvedett súlyos sérülést. A már többszörös magyar bajnok fiatal, akire fényes kerékpáros karrier várt (1000 m-en máig csúcstartó), csigolyasérülést szenvedett, aminek következtében lebénult. – Egy éve gyűjtöttünk össze annyi pénzt, hogy vehessünk Petinek egy profi kézzel hajtható kerékpárt – mondta honlapunknak Somogyi Miklós, a KSI SE szakosztályvezetője. – Hazánkban van több handbike-os, azonban nem szerveznek számukra versenyeket. Szeretnénk ezen változtatni, szövetségi segítséggel rendszerbe foglalni hazánkban a kerékpáros parasportot.