UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2013-06-16 20:22

Európát képviselték a dobogón

A világbajnok Werner Schlager irányításával zajló nemzetközi asztalitenisz edzőtáborban vett részt két 12 éves tehetségünk: Nagypál Márta és Juhász Patrik. Az esemény utolsó három napján rendezett korosztályos versenyen Nagypál Márta egyéniben harmadik lett, s ugyanilyen sikert értek együtt ketten, csapatban is – egyedüli európai játékosokként.

Szöllősi Péter A Werner Schlager nevét viselő schwechati akadémia csarnokában rendezett nemzetközi edzőtáborba meghívást kapott Nagypál Márta és Juhász Patrik, ahová minden kontinensről érkezett asztaliteniszező. A világbajnok osztrák asztaliteniszező valamennyi gyermekkel játszott a táborozás alatt. Péntektől a résztvevők versenyen vettek részt. Egyéniben Nagypál Márta ötfős csoportból jutott tovább úgy, hogy legyőzte a később szintén harmadik helyezett thaiföldi Kolát, valamint korosztálya legjobb cseh és svéd játékosát is. A főtáblán dél-amerikai és egyiptomi riválist búcsúztatott nagy magabiztosággal, így került be a legjobb négy közé. Ott a későbbi győztes, hongkongi Li állta útját. A szolnoki lány egyedüli európaiként jutott be a legjobb négy közé és állhatott fel a dobogóra.
A csapatversenyben egy lány és egy fiú állt asztalhoz. A Nagypál Márta, Juhász Patrik kettős a selejtezőben könnyedén intézte el a kanadai és a svájci duót. A 16 között az egyiptomiak következtek, simán, 2-0-ra nyertek a mieink, ahogyan a negyeddöntőben is Tunézia ellen. Az elődöntőben a két kínai származású játékossal felálló amerikaiaktól szenvedtek vereséget. Ebben a versenyszámban is csak ők voltak európaiak a négy között. Juhász Patrik egyesben feljutott a 32-es főtáblára, de ott kikapott szingapúri riválisától. Eredmények ITT.