UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2013-06-19 19:21

Ígéretes Zsoldos-csapat

Három héten keresztül Marcaliban edzőtáborozik az U18-as fiú kosárlabda-válogatott, amely a júliusi macedóniai B divíziós Európa-bajnokságra készül. Ahogy Zsoldos András vezetőedző elmondta, remek társaság állt össze.
Sz.P./Mkosz.hu - Öröm együtt dolgozni ezekkel a játékosokkal: nagyon jó felfogásban kosárlabdáznak és mentálisan is kiválóak. A kezdő sorunk bárkivel felveszi a versenyt a mezőnyben, problémát jelent viszont, hogy kevés a magas ember a csapatban – mondta Zsoldos András. – Azon dolgozunk, hogy olyan taktikát állítsunk össze, amellyel ellensúlyozni tudjuk a szerkezeti problémánkat. Nem könnyítette meg a dolgunkat az érettségi időszak és az elhúzódó U23-as döntő sem. Ráadásul akadnak, akik a középiskolás bajnokságban is érdekeltek, így nem tudtunk folyamatosan együtt készülni. De ez a társaság már három éve együtt dolgozik, ami mindenképp előnyünkre válik. A korábbiaknál keményebb programot állítottunk össze, erősebb ellenfelekkel szemben edződhetünk.
A szakvezető által említett U23-as országos döntőn a Falcóval bajnoki címet szerző 18 éves Perl Zoltán és Váradi Benedek is remekelt. Perl a MAFC elleni fináléban tripla-duplát ért el.
Június 23-án ás 25-én Grúzia ellen, majd június 29-én és 30-án az osztrákokkal játszanak felkészülési mérkőzést a fiatalok. A július 18-28. között Strumicában (Macedónia) sorra kerülő B divíziós Európa-bajnokságon a magyar válogatott az A csoportban szerepel a házigazdákkal, Finnországgal és Dániával. Zsoldos András elmondta, nehéz feladat előtt áll a csapat, de a cél az, hogy felborítsa a papírformát.