UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2013-06-23 21:52

Kenyeres és Simon trikói

A felnőtt és U23-as időfutam, majd mezőnyverseny országúti bajnoksága izgalmas és színvonalas viadal volt. Persze, a kedélyeket le kell hűteni, mint a versenyzőket a szombati zápor: az a tény, hogy Magyarországon az ob-n az U23-korosztály mezőnye tíz fő alatt van, elszomorító.

UP-info A kevés korosztályos induló ellenére a hatos erős, különösképpen a hónapok óta nemzetközi versenyeken edződő Utensilnord-mag, amelyik egy kivételével az összes lehetséges érmet bezsebelte.
A csütörtöki időfutam a Dunakiliti–Rajka közti 5 km-s útvonalon zajlott, hat fordítóval összesen 30 kilométer volt a táv. A rajt-célterületen a szúnyogok, az aszfalton pedig az extrém hőség zavarta a versenyzőket, akik igyekeztek betekerni magukat 40 perc alá. Az U23-asok között győztes Kenyeres Ábelnek 4 mp hiányzott ehhez, a Hollandiából visszatérő 19 éves versenyző így is biztosan nyerte korosztályát és a felnőtt mezőnyben is befért volna a középmezőnybe. A női viadalon nem vették külön az U23-korosztályt, így Epres Kornélia (Bikeexpress SE, 22 éves) és Wohlmutter Alexandra (Zinkpower Moson, 18) a felnőtt mezőnyben állt helyt 6., illetve 10. helyezésével.
Szombatra az ország másik végébe, a Békéscsaba melletti Újkígyósra utazott a társaság, ahol az országúti mezőnyverseny 166 kilométere várt a versenyzőkre. Az első körben meglépő ötösfogatnak tagja volt két utensilnordos fiatal, Kenyeres Ábel és a tavalyi bajnok, Simon Péter is. Ők csapattársaikat, Lovassy Krisztiánt és Dér Zsoltot üldözték sikerrel, két másodperccel utánuk tekertek a célba 4 óra 1 perc 44 másodperc alatt. A 21 esztendős Simon Péter megvédte bajnoki címét, Kenyeres pedig ezüstérmének köszönhetően az országos bajnokság legeredményesebb korosztályos versenyzője lett.

Eredmények: Időfutam ob.: 1. Kenyeres Ábel, 2. Palotai Péter (mindketten Utensilnord-Ora 24.eu), 3. Varga Péter (RSC Arbö Südburgenland), 4. Mogyorósi Máté (Bátorfi Aktk), 5. Kurilla Bence (Bikeexpress SE), 6. Varga Péter (Cervelo Team). Országúti mezőnyverseny: 1. Simon Péter, 2. Kenyeres Ábel, 3. Palotai Péter (valamennyien Utensilnord-Ora24.eu).