UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Triatlon

2013-06-26 19:54

Tapasztalatszerzés a cél

Az utazó fiatalok többségének az év legfontosabb versenye, az ifjúsági és U23-as triatlon Európa-bajnokság kezdődik csütörtökön a hollandiai Holtenben. A viadal előtt Szabó Zita csapatvezetőt kértük esélylatolgatásra: szerinte bravúrral akár dobogóra állhat az U23-as váltó.

reb Ha minden nagyon jól alakul, akkor nagy bravúrral akár a legjobb háromban is végezhet az U23-as váltó – vélekedett a küldöttséget vezető Szabó Zita. – A magyarok híresen jók ebben a számban, talán azért is, mert a fiatalok a kisebb távokhoz vannak szokva. Márpedig a csapat nagy része juniorkorú, így számukra elsősorban a tapasztalatszerzés a lényeg. Az esetleges dobogós szereplés hab lenne a tortán.
A váltóban Czigány András a tartalék, egyébként egyéniben, az olimpiai távon mindegyik versenyző indul. A junior korú Horváth Zsanett kiváló úszó, ha sikerülni kamatoztatnia tudását, akkor a kerékpározás során előnyre tehet szert. Viszont a futása még nincs az élmezőny szintjén, így nála tényleg elengedhetetlen a kiemelkedő úszóteljesítmény. Ha ez sikerül, akkor az első tíz környékén végezhet. Dudás Eszter mindhárom számban egyenletes teljesítményre képes, a középmezőnybe várható, akárcsak a fiúk, akikre monstre, hetvenfős mezőny vár. A hollandiai Eb a korosztály fő versenye, mert bár rendeznek még idén világbajnokságot, a korábbi évek eredményei miatt oda csak egy-egy férfi és női versenyző utazhat. (Az ifjúsági váltók esélyeiről a velük tartó Fűri Ilonát szerettük volna kérdezni, ám az verseny előtt sajnos már nem sikerült elérni.) Ifjúsági mix váltó, U23-as egyéni és mix váltó Eb, magyar keret Ifjúságiak Fiúk: Böröcz Bence, Dévay Márk, Lehman Bence, Zékány Nagy Patrik Leányok: Bicsák Flóra, Csák Panna, Fuchs Dóra, Zelovics Dóra U23 Férfiak: Anheuer Kristóf, Balogh Máté, Czigány András Nők: Dudás Eszter, Horváth Zsanett