UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2013-06-28 06:52

A hazafiak sorsa

Hogy a végnapjait éli-e, vagy új időszámítás kezdete előtt áll a Budapest Patriot, az július elsején dől el. A cseh-szlovák-magyar „koprodukciós” csapatnak, ha maradhat az MHL-ben, továbbra is Budapest lehet a bázisa. Utánajártunk annak is, hogy mi lesz a csapatban szerepelt magyarokkal.

eFBé Az elnök korrekt és határozott: Dmitrij Jefimov, az orosz bázisú juniorliga, az MHL első embere szereti a Budapest Patriotot és szívesen látná továbbra is a tehetséges fiatalokat. Ám az ígéreteknek már nem hisz. A cseh hokej.cz hosszan elemzi az MHL-újoncokat, de kitér a tavalyi idényben debütáló Patriotra is. A cikkben idézik Jefimovot, aki szerint ha július 1-jén hitelt érdemlően bizonyítják a Patriot-vezetők, de főleg az általuk bemutatott dokumentumok, hogy a csapat 2013/14-ben anyagilag, szakmailag és technikai is biztos hátországgal rendelkezik, akkor ősztől újra lehet szurkolni a fiúknak a Jégpalotában. A budapesti  meccseken mindegy volt, hogy cseh, szlovák, vagy magyar játékos kergeti a fehér-fekete mezben a korongot, a nézők valamennyiüket a szívükbe zárták. Volt küzdelem, iram, színvonal, s igazi hangulat – mindezt 19-21 évesek érték el.
„Öt magyar a Patriotban”, ilyen és hasonló címmel cikkeztek tavaly augusztusban a hazai hírportálok a nagyjából másfélmillió eurós költségvetésű klubról. Az ötből gyorsan három lett, mert Hardi Máté maradt a szlovák juniorligás érsekújvári csapatban, majd Fekti Ádám távozott idény közben. Ő jövőre biztosan a Mol-ligás Újpestet erősíti majd. A legsikeresebb Patriot-magyar, Nemes Benjámin EBEL-csapatba kerül, a SAPA Fehérvárhoz szerződött a 20 éves támadó, így biztosan nem játszhat újabb MHL-All Star meccsen. Ha lesz Patriot, biztosan lesz magyar játékos is a jégen, Hardi Richárd így nyilatkozott honlapunknak: „A vezetőség bizakodó és állítják, hogy jövőre is megmarad a csapat! Ha így lesz, akkor száz százalék, hogy itt fogok játszani. Ha nem folytatjuk, akkor sem maradok csapat nélkül. Már felvettem a kapcsolatot a Dunaújvárossal és szívesen látnának ott. Egyeztettünk Stephan Lunddal is és szárazedzésen már voltam is Dab.Doclernél. Néhány napja érettségiztem, a felsőfokú tanulmányaimat kezdem az ősszel. Öt helyre is jelentkeztem, a legvalószínűbb, hogy a TF sportmenedzser szakán, vagy a BGF-n tanulhatok tovább. Jó híreket várok hétfőn Oroszországból!” Ugyancsak jó híreket vár, de nem Oroszországból a kapus, Vay Ádám.  A 19 éves, többszörös korosztályos válogatott honlapunknak elmondta, hogy hamarosan Kanadába utazik edzőtáborba, s ha alkalom kínálkozik rá, a tengerentúlon folytatná pályafutását. Hazai klub egyelőre nem szerepel a tervei között, s a Patriot Budapest sem… Amint arról honlapunk is beszámolt korábban, a Patriot Budapest csapatát az MHL besorolta a következő szezon központi divíziójába. Újra Budapestre jön az orosz Atlanti Mityiscsi, az MHK Szpartak Moszkva, a Krasznaja Armija Moszkva, a Himik Voszkreszenszk és az Amurszkije Tyigri. Érkezik a szintén orosz MVD Balasiha, a cseh Energie Karlovy Vary, az ukrán Donbassz Donyeck és az MHL-újonc osztrák/német Red Bull Salzburg, amelynek salzburgi és müncheni garnitúrája egyesül az MHL-re és vegyes csapattal vág neki a sorozatnak.