UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2013-07-01 08:37

Dupla tripla az ob-n

Megérte az új igazolás a Bikeexpress SE-nek: Válóczi Boglárka U19-ben az időfutamot és a mezőnyversenyt is nyerte, és első lett a kiegészítő kritériumversenyben is. Klubtársa, Dian Ábel ugyanígy tett U15-ben. Pelikán János (Cube-Balaton) duplázott: ahogy másodéves serdülő korában, másodéves ifjúságiként is időfutam- és mezőnyverseny-győztes volt az országúti országos utánpótlás-bajnokságon.

eFBé Télen még gyorskorcsolyával a lábán rótta a köröket, a bonyhádi országúti ob-n azonban már kerékpárral győzött Válóczi Boglárka (Bikeexpress SE) a mezőnyversenyben. Egy nappal korábban az időfutamban is ő volt a leggyorsabb, sőt, a kritériumversenyben is jól szerepelt, ezzel megszerezte az összetett első helyet. A kritérium a Sajó Péter-emlékverseny miatt került a programba (így lett három versenyszám, és lehetett összetett győztest hirdetni), a 800 méteres körpálya a technikás, kanyarokban ügyes versenyzőknek kedvezett. Így például Rózsa Balázsnak (KSI SE), aki az időfutamon és a mezőnyversenyben is 3. volt. Ő megvárta a kritériumot, a korábbi két számban győztes Pelikán hazautazott, mert vasárnap újabb futam várt rá, így Rózsáé lett az összetett. Pelikán a vasárnapi kincsesbányai viadalra tartogatta az erejét – jól tette, legfiatalabb versenyzőként megnyerte a Szenior ob105 km távú Author-kupát.
A viadalt a Szekszárdi Szabadidős Kerékpáros Egyesület szervezte, Schneider Gábor vezetőedző számolt be honlapunknak a részletekről. – Az időfutam-ob rendezését az utolsó pillanatban kaptuk meg, eredetileg ebben az évben is Felsőzsolcán rendezték volna a versenyt. Végül átkerült hozzánk, Várdomb határába a sárpilisi útra. A versenyzőknek mindenképp kényelmesebb volt így, mert nem kellett több száz kilométert utazniuk. Az időfutam helyszínének közelében építkezés folyt, így az első két kilométeren kamionforgalom zavarta a versenyzőket. Akadtak problémák a fordítóknál. A szombat esti kritériumverseny Szekszárdon gálának is beillett a látványos száguldás és a sok kanyar miatt. Ahogy mondani szoktuk, ez a „gyorslábúak” futama volt. A kritérium nemzetközi verseny volt, a román utánpótlás-válogatott tagjai vettek részt a magyarok mellett, és el is vitték a dobogós helyek nagy részét. Szerettem volna, ha az egész országos bajnokság nyílt, azaz nemzetközi, a többiek nem díjazták az ötletet. Korábban több mint tizenöt éven keresztül ez így volt (Tamásiban rendezték akkor az ob-kat - A Szerk.), úgy gondolom, most is izgalmasabb futamok lettek volna, lévén alacsony a hazai versenyzők száma. Az időfutam ob eredményei ITT. A mezőnyverseny végeredménye ITT. A háztömbkörüli verseny végeredménye ITT. Schneider Gábor a tanítványok eredményeit is összefoglalta. Az időfutamversenyen nem sikerült az SzSzKE-seknek dobogós helyet szerezni, szinte mindenhol a 4. helyre értek be. Országúton megvoltak a dobogós helyek: U13-ban Fábián Csongor nyert, U17-ben Takács Krisztián állhatott fel a dobogóra. Izgalmas futam volt ez, a serdülők ötfős szökésében elsőként kanyarodott a célegyenesbe, ám az utolsó métereken Gyöngyösi Kevin (KSI) és Istlstekker Zsolt (Szekszárdi KE) megelőzte. Schneider Gábor büszke még Nagy Olivérre is, aki U19-ben a legjobb elsőéves ifi volt a mezőnyversenyben, és a szökésben a három „nagymenővel”, Pelikánnal, Varró Gergővel és Rózsával ő volt a negyedik. Sebestyén fiát is kiemelhetem, aki U15-ben ért be 5. helyen úgy, hogy megelőzött meg több másodéves haladót is. A csapatösszesítésben legeredményesebb Bikeexpress SE szakosztályvezetője, Garamszegi László „bekiabálta” tanítványát a célba. – A leányok U17-s időfutamán Oetl Netta vezetett a KSI-s, EYOF-induló Borissza Johanna előtt. Netta a végén folyamatosan figyelt hátra, én meg a megafonban „rákiabáltam”, hogy ne nézegessen, csak menjen. Szombaton a mezőnyversenyen megfordult a sorrend, Johanna nyert. Sajnos, a szombat délutáni kritérium előtt a bemelegítéskor megsérült Netta válla, így ott nem indulhatott, és az összetett elsőségről le kellett mondania. Dian Ábel U15-ben, Válóczi Boglárka U19-ben viszont megnyert mindent, amit ezen a hétvégén lehetett. Zathureczky Márk az U17-esek között győzött időfutamban, az U13-s Kiss Gergelynek pedig két dobogós helye is van. Gratulálok a versenyzőimnek, szép hétvégénk volt ismét – egész júniusra igaz ez…