UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2013-07-10 17:53

Rajt egy hónap múlva

A megnyitóünnepséggel és a mieink Venezuela elleni mérkőzésével rajtol augusztus 9-én az U19-es  fiú kézilabda világbajnokság, amelyet első alkalommal rendeznek Európában. A három helyszín, Budaörs és Érd, valamint a főváros is javában készül a csapatok és a közönség fogadására. Elkezdődött a jegyárusítás, az iskolásoknak érdemes csoportosan látogatni a meccsekre, mert ez előzetes regisztráció után ingyenes.

UP-info A helyszíneken a várhatóan izgalmas mérkőzések mellett különféle kísérőprogramok várják a szurkolókat. Az első hivatalos napon, augusztus 10-én a Dánia–Japán és a Spanyolország–Brazília meccsekkel indul az a 14 játéknapos sorozat. A résztvevő 24 csapat folyamatosan készül, zajlanak az edzőtáborok és az edzőmérkőzések.
Elkezdődött a vb belépőinek árusítása is. A rendkívül kedvező árú (500 Ft) napijegy (amellyel akár 6 meccs is megtekinthető egy helyen) mellett a kis bérlet (helyszínenként) 3000 forintba, a valamennyi helyszínre és összecsapásra érvényes nagy bérlet 6000-be kerül. Minden további jegyinformáció IDE kattintva megtalálható. Az augusztusi esemény a sportági ifjúsági világbajnokságok történetében először követi a felnőtt vb-k lebonyolítási rendjét.  Az U19-es világbajnokság egy dologban azonban különbözik a felnőttől: minden helyosztó mérkőzést lejátszanak, így összesen 100 összecsapásra kerül sor a két hét alatt. A magyar válogatott kerete jelenleg 21 fős, minden poszton 3-3 játékos küzd a csapatba kerülésért. A felkészülés július 1-jén kezdődött, fizikai és technikai gyakorlások, taktikai edzések és edzőmeccsek szerepelnek a programban. Mint arról korábban írtunk, a Kovács Péter vezette magyar együttes Venezuela, Gabon, Ausztria, Németország és Norvégia ellen lép pályára a D-csoportban, amelynek helyszíne Érd, ám a magyarok Venezuela és Németország ellen Budaörsön lépnek pályára. A teljes meccsbeosztás ITT tekinthető meg.