UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2013-07-15 14:46

Újra vb-n a magyarok

Kevés példa akad arra a magyar fallabda történetében, hogy bármilyen korosztály képviselői szerepeltek világbajnokságon. Ezért már önmagában is értékes a három magyar junior indulása Wrocławban. Ráadásul a csapatvezető, László Imre szerint nemcsak ellenfélnézőbe mennek: a nyolcad- de akár a negyeddöntős szereplést sem tartja elképzelhetetlennek a 128-as táblán.

reb Már az teljesítmény, hogy a magyar miniküldöttség elutazhat Lengyelországba. Ahogy az a kisebb sportágakban lenni szokott, a szövetség szűkös költségvetéséből csak  csekély támogatást nyújthatott, a többit a szülők teremtették elő. Ügyes munkájuknak köszönhetően egybegyűlt a kölni felkészülési verseny és a wrocławi vb anyagi fedezete, így az elmúlt hónapban László Imre edző vezetésével Farkas Balázs, Püski Lénárd és Papp Nándor Gergő kizárólag a felkészüléssel foglalkozhatott.
Az egy héttel ezelőtti a rangos kölni Super Seria-viadalon Farkasnak ment a legjobban a játék, az U17-es korosztályban a bravúros második helyen végzett, de a többiek is kitettek magukért. – Hosszú szezon végén járunk, ám a világbajnoki szereplés érezhetően nagyon feldobja a fiúkat – mondja az egyébként a női válogatott szövetségi kapitányi tisztét is betöltő László. – A mezőnyről gyakorlatilag semmit sem tudunk, de a formájukat elnézve Lénárdban mindenképpen benne van a legjobb tizenhatba jutás lehetősége, és Balázs is meglepetést okozhat az erős 128-as táblán. Ha a magyarok korábbi vb-szerepléseit akarjuk felsorolni, hirtelen csak Krajcsák Márk 2002-es indulása jut eszünkbe. Legtöbbször távoli országokban rendezték a vb-t, ahová egyszerűen nem volt pénz eljutni. Idén viszont a lengyelországi helyszín ideális. László szerint a fiatalok csak még jobban harapnak, amiért eddig nem ismert ellenfelekkel küzdhetnek meg. Csapatot is akartak indítani, de a fiúk közt idén nem rendeznek ilyet megmérettetést. A szövetség tájékoztatása szerint kedd délután az alábbi ellenfelek várnak a magyarokra: Püski Lénárd - Lawrence Kuhn (dél-afrikai) Farkas Balázs - Rodrigo Obregon (argentin) Papp Nándor Gergő - Madhav Dhingra (indiai)

Az utazó csapat Csapat tagjai: Püski Lénárd (7-szeres junior országos bajnok), Farkas Balázs (4-szeres junior ob-győztes, idén 3. a felnőttek között), Papp Nándor Gergő (országos bajnok, Eb-2. csapatban) Csapatvezető: László Imre