UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2013-07-17 23:46

Jól játszva is vereség

Egy rossz negyed elég volt ahhoz, hogy a férfi U20-as kosárlabda-válogatott kikapjon a britektől az Európa-bajnokságon. A negyeddöntőben Svájc következik. UP-info A B divíziós kontinenstorna utolsó csoportmeccsén a veretlen Nagy-Britannia volt az ellenfél a romániai Pitestiben. A mieink kiválóan játszottak az első negyedben: működött a védekezés, 8-8 után elléptek, és magabiztos vezettek.

Gyorsan fordult a kocka, ugyanis a második tíz percet 8-0-s sorozattal kezdték a britek, amivel fordítottak. Majdnem öt percet kellett várni az első pontokra, de a folytatásban sok hibával kosaraztak a mieink az egyre magabiztosabb rivális ellen. A szünetre hétpontos előnnyel vonult a szigetországi együttes. A harmadik negyedben tovább növelte a vezetését a brit alakulat, 13 pont volt a legnagyobb különbség. A záró felvonás viszont újabb fordulatot hozott, minden bejött, ami előtte nem, így 14-3-as sorozattal egy pontra zárkózott fel Váradi Attila együttese. Kellett ehhez az is, hogy végre egy hárompontos bemenjen – húsz kísérletből csak Markovics Luka dobása volt pontos. Egy perccel később éppen a szerbiai születésű szolnoki játékos fordíthatott volna, de hibázott, míg a másik oldalon a britek nem. Hiába lepattanózott hatékonyan a válogatott, zsinórban öt dobás maradt ki. Húsz másodperccel a vége előtt Kovács duplájával megint egy pont volt a hátrány, de az ellenfél nem rontotta el a büntetőit, így végül öt ponttal győzött. – Küzdelmes, kemény mérkőzésen sikerült kevés ponton tartani a korábbi mérkőzéseken nagyon jól támadó ellenfelünket. A második negyedbeli kihagyásunk - fegyelmezetlen támadásvezetésből adódóan könnyű gólokat kaptunk - hátrányát később sikerült ledolgozni. Az utolsó két percre egy pontra sikerült csökkenten a különbséget, de a végjátékban ellenfelünk jobban koncentrált. Összességében gratulálok a csapatnak, a mérkőzés nagyobbik részben a mi akaratunk érvényesült, sajnos, a hibáinkat ellenfelünk nagyon keményen megtorolta – nyilatkozta a szövetségi edző a bb1.hu-nak. A magyarok ezzel harmadik helyen végeztek a britek és a lengyelek mögött, és a pénteki negyeddöntőben a szintén 3/2-es mérleggel végző Svájc ellen lépnek parkettre.

Nagy-Britannia–Magyarország 65-60 (13-20, 22-8, 21-16, 9-16) Nagy-Britannia: Van Oostrum 26/6, Hart 11/9, Graham 2, Thomas-Edwards 9, Wells 3. Csere: Don 4, Lewis 6, Stewart, Champion-Alleyne 4, Mackay. Vezetőedző: Douglas Leichner. Magyarország: Polyák, Sinkovits, Markovics 15/3, Allen 13, Dobos 4. Csere: Bognár 2, Kovács 10, Simon K. 3, Pongó Má. 2, Jakab 4, Varga, Czinger 7. Vezetőedző: Váradi Attila.