UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2013-07-17 17:48

Két magyar mindent vitt

A leány mezőnyt két magyar uralta a szlovák U16-os nemzetközi teniszversenyen. Ezúttal Udvardy Panna és Mészáros Lotti szállította a megszokottá vált U16-os tornagyőzelmet.

Sz.P./Huntennis.hu Ez a korosztály idén kiemelkedően sikeres mind a leányok, mind a fiúk mezőnyében, ezért a hamarosan sorra kerülő Európa-bajnokságon jó eredményeket várhatunk tőlük. Bár Udvardy Panna és Mészáros Lotti sem tagja az utazó keretnek, most felhívták magukra a figyelmet a michalovcei 3-as kategóriás viadalon, ahol a leány egyéni és páros versenyszám is róluk szólt. Az 1. kiemelt Mészáros az első meccsén szettet veszített, utána azonban már nem. Az 5. kiemelt szlovák Pillarovát és a 4. kiemelt orosz Kamszkaját is két szettben verte, majd jött a döntő a 3. kiemelt Udvardy ellen, aki az elődöntőben 6-4, 1-6, 6-4-re győzte le a 2. kiemelt orosz Mastakovát.
A fináléban a magyar korosztályos ranglista 7. helyén álló Udvardy jobbnak bizonyult (6-1, 7-5) a 6. helyen jegyzett szentesi vetélytársánál, és megszerezte első egyéni nemzetközi tornagyőzelmét. A dupla is összejött, hiszen a Talentum TC játékosa Mészárossal megnyerte a párost is. A fiúk versenyében Zeljenka Martin és Szappanos Márton a nyolc közé jutott. Párosban Zeljenka döntőt játszhatott a román Moldovan oldalán.