UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2013-07-22 15:07

Temesváron kvalifikálta magát a US Openre

Stollár Fanni egyéniben és párosban is nyert a romániai ITF ifjúsági teniszversenyt, biztosítva magának a US Openen való részvételt. Linzben kevesebb sikerrel szerepeltek fiataljaink.

Huntennis.hu Az ITF ifjúsági sorozatban két nagyobb verseny volt az elmúlt héten, magyar résztvevőkkel. Stollár Fanni Temesváron lépett pályára, ahol Fábián Luca és Koleszár Zsófi az első körben kiesett. A 2. kiemelt Stollár szettveszteség nélkül jutott be a fináléba: 6-1, 6-4-re verte a ciprusi Knezevicet, 6-4, 6-0-ra a szlovák Cesnekovát, 6-2, 6-3-ra a 6. kiemelt román Ghitescut, majd 6-1, 6-3-ra a 8. helyen rangsorolt norvég Stokkét. A döntőben 6-0, 6-4-re nyert a román Simion ellen.
A 15 éves lánynak a duplázás is összejött, hiszen a brit Lumsdennel párosban is tornagyőzelmet ünnepelhetett. A magyar, brit kettős a döntőig nem vesztett szettet, a fináléban pedig nagy küzdelemben 6-3, 6-7, 11-9-re múlta felül a 2. kiemelt Cristian, Serban román duót. Stollárnak ez volt idei harmadik tornagyőzelme (mindhárom alkalommal a párost is megnyerte). A mostani sikerének köszönhetően a világranglista 106. helyéről bejön a TOP100-ba, ami azért is nagyszerű, mert holnap zárul a US Open nevezési határideje, így pedig szinte biztos, hogy ott lehet élete első Grand Slam versenyén. Előtte még részt vesz az U16-os egyéni EB-n Moszkvában. A linzi viadalon Bíró André az első körben kikapott az orosz Tyurnyevtől, s Békefi Bianka és Stolmár Rebeka sem tudott túljutni első ellenfelén, Szlavikovics Szabina és Bondár Anna a második fordulóban vérzett el. Párosban Szlavikovics a kanadai Akkermannal az oldalán elődöntőig jutott.