UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2013-07-22 20:50

Visszahódított elsőség

A mindössze 15 éves Tőzsér Tamással a soraiban visszahódították az elsőséget a Debreceni Frizbi Sportegyesület versenyzői a hétvégén Szegeden megrendezett szabadtéri open ultimate országos bajnokságon. A döntőben a LOL Ultimate Teamet győzték le 13-9-re.

UP-info A hazai szövetség idén kétfordulós szabadtéri országos bajnokságot hirdetett open kategóriában. Az elsőt május középén Hajdúböszörményben rendezték, ahol magabiztos győzelmet arattak a debreceni korongosok, s ezzel aranyesélyesként készülhettek a folytatásra. A második fordulót Szegeden rendezték, öt csapat (a házigazda szegediek mellett három fővárosi együttes és a debreceniek) részvételével.
A tavalyi ezüst után újra a dobogó legfelső fokára állhattak a hajdúságiak. A fináléban a budapesti LOL Ultimate Team volt az ellenfelük, a végig szoros mérkőzésen aztán 13-9-re győztek. A csapat 2004-es megalakulása óta immár harmadik alkalommal szerezték meg a szabadtéri bajnoki címet, a három terembajnokságon aratott győzelem mellett. A csapat hasznos tagja volt 2012 legjobb junior játékosa, a mindössze 15 éves Tőzsér Tamás, aki mindhárom bajnoki elsőségből részt vállalt. A hétvégén lezajlottak a szabadtéri koed ultimate országos bajnokság második fordulójának mérkőzései is (Az opennel ellentétben itt meghatározott a nemek aránya, minimum 3-4 női játékosnak is pályán kell lennie – A szerk.). A versenyben a Debreceni Frizbi Sportegyesület öt tagja szerepelt az U21-es csapat tagjaként. Öt induló közül a harmadik helyet szerezték meg. A csapat ezúton köszönetét fejezi ki a felkészülésben nyújtott segítségért és az edzéslehetőségért a Debreceni Egyetem Atlétikai Centrumának és a Debreceni Sportcentrumnak.