UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2013-07-23 09:18

Nem bírtuk a tempót

Nem jutott be a legjobb nyolc közé a magyar válogatott a Bosznia-Hercegovinában zajló junior férfi kézilabda-világbajnokságon, miután tíz góllal kikapott az Európa-bajnok Spanyolországtól.

UP-info / 7meteres.com A világbajnokság nyolcadöntőjében a torna esélyesének tartott a spanyol együttes várt a mieinkre. Mintegy 300 magyar szurkoló buzdította csapatunkat, azonban a remek hangulat ellenére az ellenfél kezdett jobban. Cacheda és Vicente Porras két-két gólját követően az ötödik percben már 5-2-re vezettek, miközben Debreczeni és Auth is ziccert rontott. Ezt követően azonban mindketten javítottak, így hiába játszottunk Oláh kiállítása miatt emberhátrányban, sikerült csökkenteni a különbséget. A spanyolok gyors játéka ellen nem akadt ellenszer, míg a magyar támadások a felállt fal ellen ötlettelennek tűntek. A 16. percben, ötgólos hátrányban Gyurka János időt kért, de ez sem változtatta meg a találkozó menetét, a remekül játszó spanyolok tovább tudták növelni az előnyüket. Alex Dujshebaev a 18. percben 13-6-ra módosította az állást, majd Costoya szerzett fantasztikus gólt kínai figurából. Zdolik első két góljával ugyan sikerült egy kicsit közelebb zárkózni, de összességében a spanyolok magabiztosan őrizték 6-7 gólos előnyüket. Sajnos csapatunk nem találta a spanyol falnak és a remeklő Arguillas kapusnak az ellenszerét, Dujshebaev pedig ismét igazolta klasszisát. Két perccel a félidő vége előtt Auth Márton súlyosnak tűnő sérülést szenvedett, hordágyon kellett levinni a balszélsőt, és nem is tért vissza a pályára.
Csapatunk a szünetben kapust cserélt, és Váczi Dániel rögtön megfogott egy büntetőt. A másik kapuban Arguillas is remekelt, a magyar akciók továbbra is pontatlanok voltak. A spanyolok nem lassítottak, és a 42. percben már 11-gyel vezettek. Szöllősi góljára gyorsan érkezett két spanyol találat is válaszként. A folytatásban a spanyoloknál mindenki lehetőséget kapott, így Pulay góljaival egy kicsit közelebb tudtunk zárkózni (54. perc, 25:34), de a spanyol siker nem forgott már veszélyben. Jobb csapattól kaptunk ki 38-28-ra, így a 9-16. helyért folytathatjuk a tornát. Kedden Dánia lesz az ellenfél. A hétfő a meglepetések napja volt: az Eb-harmadik szlovén csapat vereséget szenvedett a braziloktól, de nem jutott tovább a házigazda bosnyák, valamint a szerb és a német válogatott sem.

Magyarország-Spanyolország 28-38 (13-20) Szarajevó, játékvezetők: Pichon, Reveret (franciák). Magyarország: Váczi 1, Balogh (kapusok), Auth 2 (2), Debreczeni 1, Gerdán, Győrfi 1, Koller, Kovacsics F. 1, Lezák 3, Nagy D., Németh B. 2, Oláh T. 2, Pulay 4 (2), Schneider, Szöllősi Ba. 7, Zdolik 4 (2). Szövetségi edző: Gyurka János. Spanyolország: Donderis, Arguillas (kapusok), Amigo 1, Cacheda 2, Chapela 1, Costoya 4, Dujsebaev 5, Fernandez, Kramarz, Molina 1, Nolasco, Plaza, Porras 7, Reixach 4 (1), Saez Lozano 10 (1), Sole 3. Szövetségi edző: Alberto Suarez Fernandez. Kiállítások: 8, ill. 4 perc. Hétméteresek: 7/6, ill. 4/2.