UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2013-07-26 13:19

Nem sikerült visszavágni

Másodszor is kikapott Szlovéniától a junior férfi kézilabda-válogatott, így csak a 11. helyért játszhat szombaton a bosznia-hercegovinai vb-n. A mieink dolgát gyomorfertőzés is nehezítette.

UP-info / 7meteres.com A visszavágás reménye is fűtötte a junior válogatott tagjait a világbajnokság 9-12. helyéért rendezett helyosztó előtt, mivel az ellenfél az a Szlovénia volt, amely a csoportmeccsek során már egyszer legyőzte a magyar csapatot. Nálunk a sérült Auth Márton, míg a túloldalon a legrutinosabb szlovén játékos, Borut Mackovsek hiányzott a pályára lépők közül. Ugyan az első gólt a szlovének szerezték, a magyar csapat Zdolik Bence révén hamar fordított, aztán sokáig fej fej mellett haladtak a csapatok. A 16. percre a szlovénok harcoltak ki 7-5-ös előnyt, de a mieink ismét fordítottak, és 11-8-ra elhúztak. A második játékrész három hatalmas magyar ziccerrel indult – sajnos mind kimaradt -, a szlovéneknek ellenben nem remegett meg a kezük, egy 4-0-ás szériával átvették a vezetést, mi még büntetőből sem tudtunk eredményesek lenni. Az 54. percben már ötre nőtt a különbség (17-22), innen pedig már nem volt visszaút: Szlovénia 23-19-re legyőzte a második félidőben rendkívül gyengén játszó magyar válogatottat. Gyurka János együttese szombaton délután Németország ellen lép pályára a 11-12. helyért. – Sajnos négy játékosunkat teljesen kiszipolyozta egy gyomorvírus. A csapat nagyon akart, de Debreczeni Dávid például már a 10. percben cserét kért, Koller Tamás pedig a szünetben hányt. Az első félidővel elégedett lehetek, 12-10-zel fordultunk, semlegesítettük a szlovénok átlövőit és a klasszis jobbszélsőjüket. Szünet után az első tíz percben csak egy gólt tudtunk szerezni, a szlovénok 5-1-es védekezésre álltak át, az irányítóink nem tudták megfelelően szervezni a játékot, és az átlövéseink sem voltak a veszélyesek. Így megint kikaptunk a szlovénoktól, bármennyire is akart a csapat. Egyáltalán nem mindegy, hogy a 11. vagy a 12. helyen végzünk.  (A főoldali kép forrása: MKSZ)

Magyarország-Szlovénia 19-23 (12-10) Szarajevó, játékvezetők: Birch, Stenrand (dánok). Magyarország: Váczi, Balogh (kapusok), Debreczeni 4, Gerdán, Győrfi, Koller, Kovacsics F., Lezák, Nagy D. 3, Németh B., Oláh T., Pulay 3 (1), Schneider, Szöllősi Ba. 4 (1), Sztojanov, Zdolik 5. Szövetségi edző: Gyurka János. Szlovénia: Baznik, Zaponsek (kapusok), Blagotinsek 1, Bradesko, Cehte, Fidel 2, Gorela, Gorenjak 2, Hrastnik 4, Kodrin 5, Lavric, Mackovsek, Sendelbah, Sostaric 2, Spende 6 (1), Zabic 1. Szövetségi edző: Slavko Ivezic. Kiállítások: 2, ill. 10 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 1/1.