UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2013-08-04 20:48

Lottóötös üzenet

Most induló sorozatunkban elsőként Stranigg János irányító-átlövő beszél a hazai rendezésű U19-es férfi kézilabda-világbajnokság magyar esélyeiről.

reb Alig néhány nap, és kezdődik a nagy várakozásokkal beharangozott az U19-es férfi kézilabda-világbajnokság Budaörsön és Érden. A játékosok az utolsó előtti héten szabadságot kaptak, pontosabban, klubjukban kellett edzésre jelentkezni, ám hétfőtől ismét a közös munkáé és a finomhangolásé a szerep, hogy a pénteki, Venezuela elleni budaörsi nyitányon már minden a legnagyobb rendben menjen.

Névjegy Stranigg János Születési idő: 1995.02.02. Poszt: irányító/balátlövő Magasság/Súly: 191/90 Klubja: MKB Veszprém Édesapja kézilabdaedző, ő ismertette meg vele a sportágat. Az Elektromosban játszott, ám 16 évesen eljött a váltás ideje, és Veszprémbe tette át a székhelyét. Azóta már a felnőtt kerettel is készült, és bemutatkozott Bajnokok Ligája-mérkőzésen is.

Stranigg János szerint a csapattársak nagyon egymásra találtak, viszont a pályán az eredmények még nem a szájuk íze szerint alakultak. A spanyolok és a horvátok ellen két-két vereséggel zártak Kovács Péter tanítványai, ám az irányító-átlövő szerint ezek sok hasznos tanulsággal szolgáltak, ráadásul az utolsó találkozón már mutatkoztak biztató jelek.
– Hiányzott az összhang, sebezhetőek voltunk: nem állt még össze a védekezés, emiatt sok gólt kaptunk – mondja az MKB Veszprém felnőtt-csapatában is bemutatkozott játékos. – Az utolsó, horvátok elleni meccsen viszont már jók voltunk, a hajrának egyenlő állással mentünk neki, végül sérülés és piros lapok hátráltattak minket. Ezen a héten, amikor nem együtt dolgoztunk, fejben mindenki összerakhatta magát. Az utolsó napokban várhatóan a taktikáé lesz a főszerep, javulnunk kell az irányító-beálló, szélső-átlövő, azaz a kettő-kettes kapcsolatokban. Remélem, a védekezés is összeáll, hogy élesben már minden jól működjön. Korábban úgy nyilatkozott, természetesen az aranyért szállnak harcba: a felfogás nem változott, de az elmúlt pár hét tapasztalatai alapján úgy érzi, a vártnál is nehezebb dolguk lesz. Persze mindent megtesznek, s reméli, a hazai közönség biztatása belehajszolja őket a sikerbe. – Valamennyire biztosan teher, hogy hazai pályán játsszunk, hiszen nagyon be is harangozták az eseményt, mindenki eredményt vár, ciki lenne, ha leégnénk. Viszont én szeretek közönség előtt játszani, biztos vagyok benne, a szurkolás, a teli lelátók és a hangulat sokat segít majd. A nyitómérkőzésen Venezuela lesz az ellenfél, utána következik Gabon, Ausztria, a Eb-győztes Németország, hogy aztán Norvégia ellen záruljon a csoportkör. Kérdezz-felelek Ki a példaképed? – Nikola Karabatic, de nagyon kedvelem Daniel Narcisse-t is. – Mit vársz magadtól, hol tartasz öt év múlva? – Félve jósolgatok, hiszen bármikor közbejöhet sérülés. Remélem a legjobbakat. – Mivel kapcsolódsz ki, mi a hobbid? – Horgászni szoktam, például csapattársammal, Borbély Ádámmal. Ő szeret, én tudok is. :) – Van valami kabalád, vagy amolyan „szertartás”, amit minden mérkőzés előtt végrehajtasz? – Talán furán hangzik, de én még a bemelegítés előtt is melegítek. És persze fejben átgondolom a tennivalóimat. Ezek nem maradhatnak el. – Lottóötös vagy vb-arany? – Hát, nem szoktam lottózni… Az milyen lenne, hogy az első meccs előtt kitöltök egy szelvényt, a végén pedig megnyerjük a világbajnokságot?