UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2013-08-05 17:51

Bringaverseny a pincerendszerben

Idén is megrendezik azt a mountain bike versenyt, amelyre a Kőbánya alatt húzódó pincerendszerben kerül sor augusztus 10-én. A Mountainbike Challenge – amint az évek óta a nyár utolsó hónapjában hagyomány –  a föld alatt folytatódik. UP-info A MOFÉM Underworld Kupa rajt-cél területe a Maglódi úton található Merkapt Maraton Sportközpont füves labdarúgópályáján lesz. A verseny útvonalát a sportközpont területén, a szomszédos ipartelep egy részén és a pincerendszerben alakították ki, mintegy 2 kilométer hosszban. Idén újítás, hogy a Próbafutamnak elkeresztelt viadalon azok is rajthoz állhatnak, akiket nem a versenyszellem hajt, sokkal inkább a kíváncsiság. Amatőr terepbringásoknak azért óvatosnak kell lenniük: az alagútrendszert megelőző rámpa tapasztalt montisoknak való. A föld alatti szakaszon a pince belmagassága átlagban 2-2,5 méter, egy ponton mintegy 160 centiméter körülire csökken. A járatok szélessége 3 és 8 méter között változik, egy szakaszon körülbelül másfél méterre szűkül. Összesen 5 futam indul: külön versenyeznek a próbafutam résztvevői, a junior korúak és a női indulók, továbbá 3 külön futamban, életkori felosztás alapján a férfiak. A versenyen bárki rajthoz állhat az életkorának megfelelő kategóriában, aki betöltötte a 14. életévét.

Elmarad a tavalyi ígéret „A tavalyi versenyt követően a királydinnye tövis miatt defektet kapó résztvevők számára idénre ingyenes részvételt ígértünk. Azonban ezt a vállalásunkat nem fogjuk tudni betartani, mivel két jelentős támogatók távozott, ezáltal a versenyt a korábbitól lényegesen kisebb költségvetéssel kell megrendeznünk. Így ezt a gesztust - a színvonal megtartása érdekében - nem tudjuk felvállalni. Az okozott kellemetlenségért elnézést kérünk, azt viszont meg tudjuk ígérni, hogy a sok bosszúságot okozó növény kiirtása érdekében mindent megteszünk” – áll a szervezők közleményében.

További nevezési információk, az elfogadott nevezések listája és további pályainformációk a verseny honlapján, a www.underworldkupa.huoldalon találhatók. A futamról 2011-ben honlapunk video-összeállítást készített, ilyen a hangulat kerékpárral a föld alatt: