UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2013-08-05 17:42

Hőség vagy emelkedő?

Az idei ob-n a pécsi „hegymászásnál” nagyobb kihívást jelentett az, hogy hőségben kellett tekerni. Azok a kerékpárosok, akik úgy döntöttek, hogy a közel 40 fok ellenére is felveszik a sisakot és nekiindulnak a 15,5, vagy 22,2 kilométeres távnak, helyezésüktől függetlenül győztesek.

UP-info A Lakics-kupa hegyi futamát megelőzően rendezték a hegyi országos-bajnokságot, ahol a korábbi időfutam- és a mezőnyverseny-bajnokok újabb egyéni diadalokat szereztek. A Pécs-Árpádtető-Lapis útvonal komoly szintemelkedésével önmagában is kerékpárost próbáló szakasz lett volna, hát még úgy, hogy augusztus 4-én az egész országban sorra dőltek a melegrekordok.
A hazai utánpótlásra nem lehetett panasz, hiszen különösen a fiúk mezőnyében U15-től U19-ig megjelent a hazai élmezőny. Az elit és az U23-as futam sajnos „kongott” az ürességtől, utóbbin a dobogó 3. fokára már nem is jutott ersenyző – ezt a korosztályt Simon Péter (Utensilnord-Ora 24.eu) nyerte Hartmann József előtt. Az ifi fiúk futamában, a várt párharcban Pelikán János (Cube-Balaton) ért fel leggyorsabban a hegytetőre, Varró Gergely (KSI) lett a második. A KSI-sek azért termelték az első helyeket, az EYOF-induló Gyöngyösi Kevin nyert a fiú, László Tamara a leány serdülők között. A házigazdák Lengyel Zoltánnal erősítettek, a Pécsi Junior KE versenyzője öt másodperccel maradt le Böröcz Bence (Bikeexpress SE) mögött az U19 dobogóról. Gyöngyösi Kevin (KSI) elmondása szerint futamukban az utolsó néhány száz méter döntött közte és Zathureczky Márk között.
— Rettenetesen melegben szinte kivétel nélkül valamennyien hányigerrel küzdve vágtunk neki a tizenöt kilométernek. Nem a szokványos hegyi ob-s pálya eleje hullámos volt és a hegyben is akadtak lankák. A hullámos részen az emelkedőkön elkezdtünk tempót menni, ami miatt jó néhányan le is szakadtak. A hegyen iramot váltottam és elszakadtam a többiektől, de nem tudtam túlságosan elmenni, mert Zathureczky Márk és Istlstekker Zsolt folyamatosan tartották a távolságot. Az utolsó ötszáz méteren Márk beért, majd kétszázzal a vége előtt megindultunk, ahol nekem maradt több erőm és sikerült nyernem. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a nagy meleg miatt néhány dobogóesélyes, így László Attila és Fábián Ábel is leszakadt. Az U15-ös fiúk viadalán a Bikeexpress háziversenyét Dian Ábel nyerte Karl Ádám előtt, itt a szegedi Jucha Csanád ért fel a dobogóra. Klubtársai, Wirth Eszter és Nemes Ágnes révén szerzett 2-3. helyet U19-ben az SzkSC, ebben a mezőnyben Válóczi Boglárka (Bikeexpres) volt a leggyorsabb. Eredménylista ITT.