UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Triatlon

2013-08-06 14:54

Bicsák a felnőttek fölé kerekedett

Meglepetés született Fadd-Domboriban a triatlon sprinttávú országos bajnokságon: a még csak junior korú Bicsák Bence bizonyult a legjobbnak a férfiak mezőnyében. A nők között Szalay Szandra diadalmaskodott.

triatlon.hu/Szentirmay Tamás A rekkenő meleg ellenére majdnem ezren indultak a bajnokságon. A Fornetti Magyar Nagydíj XXIX. SporTolna Triatlon Fesztivál egyúttal gyermek, serdülő, ifjúsági, felnőtt, szenior és veterán ob is volt. A magyarokon kívül cseh, szlovák és lengyel versenyzők álltak rajthoz. Néhányan nagyon kihajtották magukat, a hatalmas hőség miatt többen is rosszul lettek, orvosi segítségre szorultak, de szerencsére komolyabb baj senkivel sem történt.
A férfiak mezőnyében a 750 méter úszást, 20 kilométer kerékpározást és az 5 kilométer futást leggyorsabban Bicsák Bence (18) teljesítette (53:27 p). Az ifjú  bajnok a Zalatriatlon versenyzője, de egy ideje már Baján edz, Borbély Miklós irányítása alatt. A második helyet Balogh Lőrinc (Nyíregyházi VSC) szerezte meg, ideje öt, a harmadikat Fecskovics Attila (Uniqa Team Újbuda) 22 másodperces hátránnyal. A nők között a bajnoki címét Szalay Szandra (Budaőrsi TKE) szerezte meg ideje (1:04:46 ó). – Nagyon örültem volna a harmadik helynek is, mert nem számítottam arra, hogy dobogós lehetek - nyilatkozta Bicsák Bence. – Kedvezett nekem, hogy három kört kerékpároztunk, mert a kigyorsításokban vagyok erős. A kerékpár utáni depózásom nem úgy sikerült, ahogyan szerettem volna, mert többen is megelőztek. A futás alatt azonban feljöttem és sikerült mindenkit lehajráznom.