UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2013-08-06 13:20

Kellett a lazítás

Sorozatunkban másodikként Tóth Patrik irányító foglalja össze, hogy mit vár a hazai rendezésű U19-es fiú kézilabda-világbajnokságtól, természetesen magyar szempontból.

K. D. Alig néhány nap, és kezdődik az U19-es férfi kézilabda-világbajnokság Budaörsön és Érden. A héten folytatja a közös munkát a válogatott és zajlik a finomhangolás, hogy a pénteki, Venezuela elleni budaörsi nyitányon már minden a legnagyobb rendben legyen.

Név: Tóth Patrik Születési idő: 1994.02.14. Poszt: irányító Magasság/Súly: 193/84 Klubja: FTC-PLER Tóth Patrik 13 évvel ezelőtt ismerkedett meg a sportággal, és 5-6 éve vált komollyá a viszony: akkor költözött családjával a fővárosba, és azóta az FTC-PLER oszlopos tagja.

Az irányító szerint a négyhetes edzőtábor után kellett egy kis lazítás, így jó volt, hogy néhány napra a válogatott keret tagjait elengedték a klubjukhoz.
Elismerte, az edzőmeccsek nem sikerültek túl fényesen, a spanyoloktól és a horvátoktól is kétszer kaptak ki a mieink, de dolgoznak a hibák kijavításán. „Látjuk, min kell változtatni, majd a világbajnokságon kiderül, hogy mennyire sikerült. Mi bizakodunk” - tette hozzá. Az esélyekről Tóth Patrik azt mondta: a hazai tornán bármi megtörténhet. Kovács Péter szövetségi edző többször is az aranyérmet jelölte meg célként, és az irányító szerint is elérhető a végső siker, ha jó időszakot fognak ki. Az itthoni rendezés miatt érzik a nyomást a játékosok, de Patrik szerint ez jól fog elsülni a vb-n. „A magyar együttes legfőbb erőssége a pályán kívülről származik: az összetartás, a küzdés egymásért rengeteg pluszt jelenthet” - vélekedett.Az ifjú tehetség egyelőre nem gondol a felnőttválogatottra, előbb az ifi, majd a juniorkorosztályban szeretne bizonyítani. Érden és Budaörsön meglesz rá a lehetősége. Kérdezz-felelek – Ki a példaképed? – A már visszavonult dán Lars Christiansen.. – Van valamilyen babonád, rituáléd? – Igazából nincs, a meccsek előtt zenét szoktam hallgatni. – Mit vársz magadtól, hol fogsz tartani öt év múlva? – Elégedett lennék, ha meghatározó játékosa lennék egy erős NB I-es klubnak, esetleg a német bajnokságban szerepelhetnék. – Hogyan kapcsolódsz ki, mi a hobbid? – Sok időt töltök a barátaimmal. – Lottóötös vagy vb-arany? – Aranyérem, egyértelműen. Sorozatunk első része Stranigg Jánossal.