UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2013-08-08 13:53

Egy jó családból való szélső

Sorozatunk negyedik szereplőjeként a balszélső Kovacsics Péter mesél arról, mit vár a pénteken kezdődő, hazai rendezésű U19-es fiú kézilabda-világbajnokságtól.

reb Pénteken, Budaörsön Venezuela válogatottja ellen kezdi meg szereplését Kovács Péter szövetségi edző csapata, amelynek álma az aranyérem megszerzése. A válogatott tagja a győriek Bajnokok Ligája-győztes játékosának, Kovacsics Anikónak a fiatalabbik öccse, Péter is, aki sokat tehet hozzá a remélt sikerhez.

Névjegy Kovacsics Péter Születési idő: 1994.06.13. Poszt: balszélső Magasság/Súly: 189/67 Klubja: Csurgói KK Már a szülők is a csurgói klubban kézilabdáztak, így szinte természetes volt, hogy Péter követi édesanyja és édesapja példáját. Kora alapján még az ifjúságiak között játszhatott volna, amikor már többnyire a juniorcsapatban szerepelt, sőt, idén a felnőttek is sokszor számítottak rá. A gyakorlatilag kétkezes játékos („rosszabbik”, bal kezével is ügyes) a Csurgó csapatában tervezi jövőjét: idén érettségizett, ám levelező képzésre jelentkezett (és vették fel...), hogy mindenképpen maradni tudjon.

A vb-t megelőzően a csapat már június elején megkezdte a felkészülést, amelyről a balszélső elmondta, hogy rengeteg munkával járt. Nem keseredett el, amikor az edzőmeccsek eredményében ez nem látszott meg, azon már jobban, hogy a mutatott játék hagyott maga után kívánnivalót.
– Nyilván magának a vereségnek sem örültem a spanyolok vagy a horvátok ellen, de az inkább zavart, hogy nem állt össze a játék, hogy nem sikerültek az eltervezett dolgok – mondta. – Azonban nagyon sokat készültünk, és ennek ki kell jönnie a világbajnokságon. Márpedig az a lényeg, hogy ott menjen. Az utolsó, horvátok elleni meccs nemcsak azért volt jó, mert bár kikaptak, már jól játszottak, hanem mert a végére elfogytak a társak, így a balszélsőt beálló poszton vetették be. És élvezte! – Annyira jó hangulatban voltunk, hogy bárhol lettem volna a pályán, szívesen csinálom. Kiabáltunk, biztattuk egymást, ez segített abban, hogy megoldjam az egyébként szokatlan feladatot – ez az, amit például nem éreztem a korábbi meccseken. S mi a receptje annak, hogy élesben már a magyar csapat hagyja el győztesen a pályát? – Nagyon kell koncentrálnunk, mert minden labda fontos lesz. Minden támadást ki kell használnunk. A védekezésben pedig szükség van a jobb kommunikációra és a kapus-védő közötti összhangra. S emellé társul az értünk szurkoló hazai közönség, ez biztosan sokat dob rajtunk. Kérdezz-felelek Ki a példaképed? – Nagy László, a testvérem, Kovacsics Anikó és a szüleim. – Mit vársz magadtól, hol tartsz majd öt év múlva? – Nem merek jósolgatni. Kézilabdapályán... – Mivel kapcsolódsz ki, mi a hobbid? – Zenehallgatás, és ha tehetem, röplabdázom. – Van valami kabalád, vagy amolyan „szertartás”, amit minden mérkőzés előtt végrehajtasz? – Nincs ilyen. – Lottóötös vagy vb-arany? – Nem is kérdés: vb-arany! Sorozatunk első része Stranigg Jánossal. Sorozatunk második része Tóth Patrikkal. Sorozatunk harmadik része Borbély Ádámmal.