UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2013-08-10 12:04

Norvégia kiütve, magyar-orosz döntő

Magyar-orosz derbin dől el az elsőség a Dániában zajló U19-es leány kézilabda Európa-bajnokságon, miután válogatottunk remek játékkal, 28-20-ra verte Norvégiát az elődöntőben – tudósított a nemzetisport.hu.

UP-info Az első gól a norvégoké volt, de arra rögtön hárommal feleltek a mieink. A jó védekezésnek és a kiváló kapusteljesítménynek köszönhetően az előnyünk a folytatásban tovább nőtt az indiszponált rivális ellen. A tanácstalan, sokszor statikus norvégoktól sok labdát szereztek játékosaink, amelyekből aztán indulhatott a lerohanás. A 15. perc után (8–2 volt ide) a norvégok védekezése keményebb lett, és megtalálták az utat a kapunkig is, ennek ellenére a tetemes előny nem forgott veszélyben (16-9). A szünet után, még mielőtt a felzárkózásban bízhattak volna az északiak, a 33. percben már tíz góllal vezettünk (19–9). A folytatás kiegyenlített játékot hozott, felváltva estek a gólok, végül 28-20-ra, a vártnál simábban nyertek a lányok. A mérkőzés legjobbjának a mieink közül Szekerczés Lucát választották. Hajdu János csapata a döntőben Oroszországgal találkozik, a vasárnap 17 órakor sorra kerülő találkozón ránk váró ellenfél kétszeri hosszabbításos elődöntőben nyert 35-33-ra a rendező dánok ellen.

ELŐDÖNTŐ MAGYARORSZÁG–NORVÉGIA 28–20 (16–9) MAGYARORSZÁG: Ferenczi, Szemerey (kapusok), Bárány 4, Bíró, Buzsáki, Ivanics, Korsós 4, Kurucz, Lukács 4, Mészáros, Schneider, Sirián 3, Szekerczés 8, Tóth 5, Virág, Walfisch.Szövetségi edző: Hajdu János