UtánpótlásSport Vívás: bronzérmes a junior női kardcsapat a rijádi korosztályos vb-n (részletek hamarosan...)
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2013-08-16 21:18

Vereség Norvégiától is

Végig szoros, ám főként norvég vezetést hozó meccsen 26-23-as vereséget szenvedett a magyar válogatott az U19-es fiú kézilabda-világbajnokságon. Az osztrákok németek elleni fiaskója után eldőlt, a magyar csapat negyedik helyen zárta a D csoportot, így a C győztese, Spanyolország vár rá a nyolcaddöntőben.

reb A németek elleni súlyos vereséggel szertefoszlott az álom, hogy a magyar csapat megnyeri csoportját. Így viszont maradt a szintén embert próbáló feladat, azaz a hatos második helyéért legyőzni a kiváló erőkből álló, eddig szintén csak a németek ellen veszítő norvégokat. A tét nyomására kapkodósan kezdődött a mérkőzés, a negyedik támadásból először a norvégok találtak be Sander Sagosen révén. Felváltva estek a gólok, azonban a magyar csapat Bánhidi Bence 7. percben történt kiállítását is jól viselte, Faluvégi és Sander Thorbjörnsen találataival 1-1-re húzta ki az emberhátrányt.
A magyarokban az első félidőben öt gólig jutó csapatkapitány, Faluvégi Rudolf tartotta a lelket, az északiak között pedig Inge Aas Eriksen vitte a prímet, aki harminc perc alatt hét találattal terhelte meg a hol Borbély Ádám, hol Miklós Gergő védte magyar kaput. Kovács Péter már a 17. percben időt kért, ám a félidő második felére így is állandósult a 3-4 gólos „norge” vezetés. Csökkentett volna a hátrányon, ha értékesítik a fiúk a javukra megítélt két hetest, ám Bujdosó Bendegúz és az osztrákok elleni, időn túli büntetőt rontó Kovacsics Péter sem élt a lehetőséggel. A félidő utolsó momentuma Törteli Koppányé volt, így 13-16-tal fordulhattak a felek. A második félidő nagyon rosszul kezdődött számunkra: alig telt el két perc, egy szabálytalanság (ütés) után azonnali piros lappal kiállították a védekezésben kulcsszerepet játszó Törtelit. S ha ez nem lett volna elég, Nagy Szabolcsot is kiszórták. Azonban ez nem törte meg a csapatot, sőt! A fiúk mintha vért ittak volna, védekezésben mindenki pattogott, és kapott gól nélkül húztuk ki a kettős emberhátrányt. A közönség óriási szurkolásba kezdett (és fújolásba, amikor a norvégokhoz került a labda). Ugyan Nagy Szabolcsot kiállították, amiért hamarabb lépett pályára, mint letelt az előző büntetés, a második játékrész első találata így is csak a 37. percben született meg. Mivel Fekete góljával kettőre olvadt a különbség, a norvég edző hamar időt is kért.
Végre a 41. percben a negyedik kísérletre először Gidai Máté büntetőt értékesített, és mintha a norvégok is elbizonytalanodtak volna: erről Borbély is tett a kapuban. Bohács Sándor góljával hosszú idő után csak eggyel vezettek az északiak, de aztán Mario Matic két gyors találatával ismét közte három volt (17-20). Csak nem akart apadni a norvég előny: folyamatosan 2-3 gólos előnyben voltak a vendégek, márpedig ha az önmagában is hajtós, nagy tempójú mérkőzés nem lett volna elég fárasztó fizikailag, mentálisan is sokat kivett a csapatból, hogy folyamatosan az eredmény után szaladt. A végén már nyitott védekezéssel próbálkoztak a fehérmezesek a labdaszerzés érdekében, jelentős siker nélkül. A vége 26-23-as norvég siker lett, és az osztrákok németek elleni vereségével az is eldőlt, hogy hazánk a negyedik helyen zárja a D csoportot, így pedig a C győztesét, Spanyolországot kapta ellenfélül a nyolcaddöntőben. U19-es fiú kézilabda-világbajnokság Magyarország-Norvégia 23-26 (13-16) Érd, 1800 néző: vezette: Duatre Santos, Ricardo Luis Fonseca (portugál) Magyarország: Borbély – Bohács 3, Fekete 4, Bánhidi, Faluvégi 7, Stranigg, Bujdosó 1. Cserék: Miklós (kapus), Törteli 1, Nagy 4, Leimeter, Kovacsics, Horváth 1, Tóth, Gidai 2. Szövetségi edző: Kovács Péter Norvégia: Aasheim – Rammel 1, A. Pedersen 2, Sagosen 7, Thorbjörnsen 1, H. Johannesen 2, I. A Eriksen 9. Cserék: M. Christiansen, A. Christiansen, G. Johannessen 2, Matic 2. Szövetségi kapitány: Glenn Solberg. Kiállítások: 12 perc, illetve 4 perc Azonnali piroslap: Törtely Koppány (33.) Hétméteresek: 5/2, ill. 1/1 Az eredmény alakulása: 5. perc: 2-2, 10. perc 3-4, 17. 6-10, 20. perc: 7-11, 27. perc: 12-15., 30. perc: 13-16, 37. perc: 13-17, 40. perc: 15-17., 47. perc: 18-21, 51. per: 19-22. Bohács Sándor így értékelt honlapunknak a mérkőzés után: "Próbáltuk a védelemben a maximumot nyújtani, hogy megtörjük a norvég válogatottat, azonban ez nem sikerült. Támadásban sok technikai hibával játszottunk… A játékunk már jobb, mint eddig, a spanyolok ellen mindent megteszünk, hogy kiharcoljuk a nyolc közé jutást. Negyeddöntőt akarunk játszani!" Borbély Ádám így látta a kapuból: "Rengeteg balszerencsés gólt kaptunk, és nem is tudom, hány kapufát lőttünk. A lehetőségeink megvoltak, de például a heteseket sem értékesítettük elég hatékonyan. A kapuból nem láttam, Koppányt miért állították ki, így a jogosságáról sem tudok nyilatkozni. Szerintem ez nem tört meg minket, tudta pótolni, aki beállt helyette. A játékunk már sokkal jobb, ha kicsit a szerencse is mellénk áll, sikeresek lehetünk a spanyolok ellen."
A legeredményesebb magyar, a hét gólt szerző Faluvégi Rudolf így látta: "Nem győzöm eléggé hangsúlyozni, hogy a világbajnokságon már csak olyan csapatokkal találkozhatunk, akik ellen meg kell szenvedni a sikerért. Úgy érzem, végig partiban voltunk a norvégokkal, azonban a sok technikai hiba nem engedte, hogy átlépjünk a holtpontokon. Remélem, a spanyolok ellen fejben már mindannyian ott leszünk, és jó mérkőzést tudunk játszani, partiban lehetünk a továbbjutásért." Kovács Péter, szövetségi edző a világbajnokság hivatalos honlapjának: A legvalószínűbb az, hogy a spanyolok ellen játszunk majd a nyolcaddöntőben, akik a világbajnokság egyik legerősebb csapatát alkotják. Esélyesek a világbajnoki címre is, de az éremre mindenképp. Örülök, hogy jó csapat ellen játszhatunk, amellyel a felkészüléskor már háromszor találkoztunk, de mindháromszor kikaptunk. Most itt az alkalom, hogy megfordítsuk ezt a mérleget. Recept nincs arra, hogyan lehet elfelejteni azt, ami eddig történt… Glenn Solberg, Norvégia szövetségi kapitánya a vb hivatalos honlapjának: Mindig nehéz a házigazda ellen játszani, ez most sem volt másként. Azt gondolom, mindkét félidőben jól teljesítettünk. A mérkőzés videóelemzésével készülünk a következő összecsapásra. Eltűntek a különbségek: bárkit kaphatunk a másik csoportból ellenfélnek a következő mérkőzésre, négy azonos szintű csapat közül érkezik az egyik.

Csoportunk korábbi eredményei Venezuela-Gabon 32-30 Németország-Ausztria 31-25 Nyolcaddöntők: Érd, 14.00: Franciaország-Norvégia Budaörs, 14.00: Svédország-Fehéroroszország Érd, 16.15: Dánia-Románia Budaörs, 16.15: Ausztria-Horvátország Érd, 18.30: Szerbia-Katar Budaörs, 18.30: Szlovénia-Egyiptom Érd, 20.45: Magyarország-Spanyolország Budaörs, 20.45: Németország-Brazília Elnöki kupa: Érd, 9.30: Argentína-Venezuela (17-20. helyért) Budaörs, 9.30: Japán-Tunézia (17-20. helyért) Érd, 11.45: Angola-Gabon (21-24. helyért) Budaörs, 11.45: Chile-Dél-Korea (21-24. helyért)

Végig szoros, ám norvég vezetést hozó meccsen 26-23-as vereséget szenvedett a magyar válogatott az U19-es fiú kézilabda-világbajnokságon, így eldőlt, a vasárnapi nyolcaddöntőben a D csoporto megnyerő Spanyolországgal csapna össze a legjobb nyolc közé jutásért.

A németek elleni súlyos vereséggel szertefoszlott az álom, hogy a magyar csapat megnyeri csoportját. Így viszont maradt a szintén embert próbáló feladat, azaz a hatos második helyéért legyőzni a kiváló erőkből álló, eddig szintén csak a németek ellen veszítő norvégokat.

A tét tudatában kapkodósan kezdődött a mérkőzés, a negyedik támadásból először a norvégok találtak be Sander Sagosen révén. Felváltva estek a gólok, a magyar csapat pedig Bánhidi Bence 7. percben történő kiállítását is jól viselte, Faluvégi és Sander Thorbjörnsen találataival 1-1-re mentettük az emberhátrányt.

A magyarokban az első félidőben öt gólig jutó csapatkapitány, Faluvégi Rudolf tartotta a lelket, az északiaknál pedig Inge Aas Eriksen vitte a prímet, aki harminc perc alatt hét találattal terhelte meg a hol Borbély Ádám, hol Miklós Gergő védte magyar kaput. Kovács Péter már a 17. percben időt kért, ám a félidő második felére így is állandósult a 3-4 gólos „norge” vezetés. Csökkentett volna a hátrányon, ha értékesítik a fiúk a javukra megítélt két hetest, ám Bujdosó Bendegúz és az osztrákok elleni időntúli büntetőnél szintén rontó Kovacsics Péter sem élt a lehetőséggel. A félidő utolsó momentuma Törtely Koppányé volt, így 13-16-tal fordulhattak a felek.

A második félidő nagyon rosszul kezdődött számunkra: alig telt el két perc, egy szabálytalanság (ütés) után azonnali piroslappal kiállították a védekezésben kulcsszerepet játszó Törtely Koppányt. S ha ez nem lett volna elég, Nagy Szabolcsot is kiszórták. Azonban ez nem törte meg a csapatot, sőt! Mintha vért ittak volna, mindenki pattogott, és kapott gól nélkül húzta ki a csapat ki a kettős emberhátrányt. A közönség óriási szurkolásba kezdett (és fújolásba, amikor a norvégokhoz került a labda).

Ugyan Nagy Szabolcsot kiállították, amiért hamarabb lépett pályára, mint letelt a büntetőidő, a 2. játékrész első találata csak a 37 percben született meg. Mivel Fekete góljával kettőre olvadt a különbség, a norvég edző hamar időt is kért.

Végre a 41. percben a negyedik kísérletre először Gidai Mááté büntetőt értékesített, és mintha a norvégok is elbizonytalanodtak volna: erről Borbély is tett a magyar kapuban. Bohács Sándor góljával hosszú idő után csak eggyel mentek az északiak, de aztán Mario Matic két gyors találatával ismét közte három volt (17-20).

Azonban csak nem akart apadni a norvég előny: folyamatosan 2-3 góllal mentek a vendégek, márpedig ha önmagában a hajtós, nagy tempójú mérkőzés nem lett volna elég fárasztó fizikailag, mentálisan is sokat kivett a csapatból, hogy folyamatosan az eredmény után szaladtak. A végén már nyitott védekezéssel próbálkoztak a fehérmezesek a labdaszerzés érdekében, jelentős siker nélkül. A vége lett 26-23-as norvég siker lett, így eldőlt, a magyar csapat a csoport negyedik helyén végez, így a Chatost megnyerő Spanyolországgal csap össze a legjobb nyolc közé jutásért.

Bohács Sándor így nyilatkozott honlapunknak a mérkőzés után: Próbáltuk a védelemben a maximumot nyújtani, hogy megtörjük a norvég válogatottat, azonban ez nem sikerült. Támadásban sok technikai hibával játszottunk… A játékunk már jobb, mint eddig, a spanyolok ellen mindent megteszünk majd, hogy kiharcoljuk a nyolc közé jutást. Negyeddöntőt akarunk játszani!

Borbély Ádám így látta a kapuból: Rengeteg balszerencsés gólt kaptunk, és nem is tudom, hány kapufát lőttünk. A lehetőségeink megvoltak, de például a heteseket sem értékesítettük elég hatékonyan. A kapuból nem láttam, (Törtely) Koppányt miért állították ki, így a jogosságáról sem tudok nyilatkozni. Szerintem ez nem tört meg minket, tudta pótolni, aki bellt helyette. A játékunk már sokkal jobb, ha kicsit a szerencse is mellénk áll, sikeresek lehetünk a spanyolok ellen.

A legeredményesebb magyar, a hét gólt szerző Faluvégi Rudolf így látta: Nem győzöm elégszer hangsúlyozni, hogy a világbajnokságon már csak olyan csapatokkal találkozhatunk, akik ellen meg kell szenvedni a sikerért. Úgy érzem, végig partiban voltunk a novégokkal, azonban a sok technikai hiba nem engedte, hogy átlépjünk a holtpontokon. Remélem a spanyolok ellen fejben már mindannyian ott leszünk, és jó mérkőzést tudunk játszani, ahol partiban leheteünk a továbbjutásért.

Végig szoros, ám norvég vezetést hozó meccsen 26-23-as vereséget szenvedett a magyar válogatott az U19-es fiú kézilabda-világbajnokságon, így eldőlt, a vasárnapi nyolcaddöntőben a D csoporto megnyerő Spanyolországgal csapna össze a legjobb nyolc közé jutásért. A németek elleni súlyos vereséggel szertefoszlott az álom, hogy a magyar csapat megnyeri csoportját. Így viszont maradt a szintén embert próbáló feladat, azaz a hatos második helyéért legyőzni a kiváló erőkből álló, eddig szintén csak a németek ellen veszítő norvégokat. A tét tudatában kapkodósan kezdődött a mérkőzés, a negyedik támadásból először a norvégok találtak be Sander Sagosen révén. Felváltva estek a gólok, a magyar csapat pedig Bánhidi Bence 7. percben történő kiállítását is jól viselte, Faluvégi és Sander Thorbjörnsen találataival 1-1-re mentettük az emberhátrányt. A magyarokban az első félidőben öt gólig jutó csapatkapitány, Faluvégi Rudolf tartotta a lelket, az északiaknál pedig Inge Aas Eriksen vitte a prímet, aki harminc perc alatt hét találattal terhelte meg a hol Borbély Ádám, hol Miklós Gergő védte magyar kaput. Kovács Péter már a 17. percben időt kért, ám a félidő második felére így is állandósult a 3-4 gólos „norge” vezetés. Csökkentett volna a hátrányon, ha értékesítik a fiúk a javukra megítélt két hetest, ám Bujdosó Bendegúz és az osztrákok elleni időntúli büntetőnél szintén rontó Kovacsics Péter sem élt a lehetőséggel. A félidő utolsó momentuma Törtely Koppányé volt, így 13-16-tal fordulhattak a felek. A második félidő nagyon rosszul kezdődött számunkra: alig telt el két perc, egy szabálytalanság (ütés) után azonnali piroslappal kiállították a védekezésben kulcsszerepet játszó Törtely Koppányt. S ha ez nem lett volna elég, Nagy Szabolcsot is kiszórták. Azonban ez nem törte meg a csapatot, sőt! Mintha vért ittak volna, mindenki pattogott, és kapott gól nélkül húzta ki a csapat ki a kettős emberhátrányt. A közönség óriási szurkolásba kezdett (és fújolásba, amikor a norvégokhoz került a labda). Ugyan Nagy Szabolcsot kiállították, amiért hamarabb lépett pályára, mint letelt a büntetőidő, a 2. játékrész első találata csak a 37 percben született meg. Mivel Fekete góljával kettőre olvadt a különbség, a norvég edző hamar időt is kért. Végre a 41. percben a negyedik kísérletre először Gidai Mááté büntetőt értékesített, és mintha a norvégok is elbizonytalanodtak volna: erről Borbély is tett a magyar kapuban. Bohács Sándor góljával hosszú idő után csak eggyel mentek az északiak, de aztán Mario Matic két gyors találatával ismét közte három volt (17-20). Azonban csak nem akart apadni a norvég előny: folyamatosan 2-3 góllal mentek a vendégek, márpedig ha önmagában a hajtós, nagy tempójú mérkőzés nem lett volna elég fárasztó fizikailag, mentálisan is sokat kivett a csapatból, hogy folyamatosan az eredmény után szaladtak. A végén már nyitott védekezéssel próbálkoztak a fehérmezesek a labdaszerzés érdekében, jelentős siker nélkül. A vége lett 26-23-as norvég siker lett, így eldőlt, a magyar csapat a csoport negyedik helyén végez, így a Chatost megnyerő Spanyolországgal csap össze a legjobb nyolc közé jutásért. Bohács Sándor így nyilatkozott honlapunknak a mérkőzés után: Próbáltuk a védelemben a maximumot nyújtani, hogy megtörjük a norvég válogatottat, azonban ez nem sikerült. Támadásban sok technikai hibával játszottunk… A játékunk már jobb, mint eddig, a spanyolok ellen mindent megteszünk majd, hogy kiharcoljuk a nyolc közé jutást. Negyeddöntőt akarunk játszani! Borbély Ádám így látta a kapuból: Rengeteg balszerencsés gólt kaptunk, és nem is tudom, hány kapufát lőttünk. A lehetőségeink megvoltak, de például a heteseket sem értékesítettük elég hatékonyan. A kapuból nem láttam, (Törtely) Koppányt miért állították ki, így a jogosságáról sem tudok nyilatkozni. Szerintem ez nem tört meg minket, tudta pótolni, aki bellt helyette. A játékunk már sokkal jobb, ha kicsit a szerencse is mellénk áll, sikeresek lehetünk a spanyolok ellen. A legeredményesebb magyar, a hét gólt szerző Faluvégi Rudolf így látta: Nem győzöm elégszer hangsúlyozni, hogy a világbajnokságon már csak olyan csapatokkal találkozhatunk, akik ellen meg kell szenvedni a sikerért. Úgy érzem, végig partiban voltunk a novégokkal, azonban a sok technikai hiba nem engedte, hogy átlépjünk a holtpontokon. Remélem a spanyolok ellen fejben már mindannyian ott leszünk, és jó mérkőzést tudunk játszani, ahol partiban leheteünk a továbbjutásért.