UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2013-08-20 21:38

Parázs csaták éremközelben

Négyből három negyeddöntő nagy csatát hozott az U19-es fiú kézilabda-világbajnokság keddi játéknapján. Ezek eredményeként Dánia, Horvátország, Spanyolország és Németország léphet pályára a döntőbe jutásért.

UP-info Az északi országok rangadója legfeljebb nevében jelentett nagy csatát: Dánia bizony átgázolt a magyar válogatottat a D csoport utolsó meccsén legyőző norvégokon. A dánok pillanatok alatt elhúztak 7-2-re, az ellenfélen pedig az időkérés és a kapuscsere sem segített. A félidei 16-7-es állás után Claus Hansen minden játékosának lehetőséget adott, akik éltek is ezzel. Végig koncentráltan, remekül játszva fölényesen, 35-19-re győztek. A júliusi junior-világbajnokságon svéd siker született, azonban Horvátország tett arról, hogy a duplázásra ne maradjon esély. Az eddig hibátlan északiak az első tíz percben esélyesebbnek tűntek, ám az ellenfél soraiban Marko Mamic átlövő alapjaiban változtatta meg a játékot: a két méter feletti játékos bombagólokkal mattolta a svéd kapusokat. Végül 11 gólig jutott, vezetésével pedig Horvátország elődöntőbe.
A nap legkiélezettebb mérkőzését Szerbia és a nyolcaddöntőben a magyarokat búcsúztató Spanyolország vívta. Isidoro Martinezék a vb-n egyszer már fantasztikus hajrával győztek (a horvátok ellen a csoportban), és kiélezett csatában ezúttal is az utolsó perc hozta meg a döntést. Arnau García Barcelo góljával övék lett a meccs, így Dániával játszhatnak a fináléért. A horvátokra pedig Kovács Péter tanítványai ellen még a csoportban erődemonstrációt tartó Németország vár. A világbajnokság első hosszabbításos meccsén Christian Schwarzer legénysége harcolta ki az elődöntőbe jutást. A szlovénok a rendes játékidőben nagy akarattal 29-29-re mentették a partit, ám a hosszabbítást már a németek bírták jobban erővel. A sikerben oroszlánrészt vállalt Paul Drux, aki tíz gólig jutott. U19-es fiú kézilabda-világbajnokság, negyeddöntők Svédország-Horvátország 22-27 (11-13) Norvégia-Dánia 19-35 (7-16) Szlovénia-Németország 32-37 (16-15) Szerbia-Spanyolország 20-21 (12-12) Az augusztus 21-i játéknap programja (a vb hivatalos honlapjáról) Elődöntők: Érd, 17.30: Horvátország–Németország Budaörs, 20.00: Dánia–Spanyolország A 9-12. helyért: Budaörs, 15.00: Fehéroroszország–Brazília Érd, 15.00: Románia–Magyarország A 13-16. helyért: Budaörs, 17.30: Ausztria–Egyiptom Érd, 20.00: Franciaország–Katar