UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2013-08-23 08:45

Keserű zárás

A tizedik helyen végzett U19-es fiú kézilabdaválogatottunk a világbajnokságon, miután a budaörsi helyosztón 35-29-re kikapott Brazíliától. A mieink végig csak futottak az eredmény után.

UP-info A helyosztóra, a magyar válogatott utolsó világbajnoki mérkőzésére is zsúfolásig megtelt a budaörsi sportcsarnok. A közönség buzdítása kevés volt azonban a mieinknek a brazilok ellen, a 10. percben már 9-1-re vezettek a dél-amerikaiak. Kovács Péter együttesének támadójátéka ezúttal akadozott, negyedóra kellett, míg magára talált a csapat. Faluvégi Rudolf vezetésével sikerült felzárkózni, a válogatott nagyot küzdve négygólosra csökkentette a hátrányát a szünetre. A második félidő elején a gyorsan játszó brazilok tartották biztos vezetésüket, a magyar válogatott kettős emberelőnybe kerülve is gólt kapott. Kilenc perccel a vége előtt ötgólosra apadt a különbség, de az utolsó nagy roham elmaradt. A végjátékban többet kockáztatott és többet is hibázott a csapat, így a brazilok végül izgalommentesen diadalmaskodtak. A mieinknek be kellett érni a szerény tizedik hellyel a hazai rendezésű vb-n.

Brazília-Magyarország 35–29 (19–15) Budaörs, V: Kolahdouzan, Mousavian (irániak). Brazília: Fonseca, Rosa (kapusok), Andrade 2, Ferreira, Hackbarth, Joench, Langaro 1, Moreira Filho, Nascimento 3 (3), Ponciano 1, Santaela 3, A. Santos, L. Santos 8, J. Silva 7, W. Silva, Toledo 10. Szövetségi edző: Lvan Bruno Maziero. Magyarország: Holló, Borbély (kapusok), Bánhidi 2, Bohács 2, Bujdosó, Faluvégi 8, Fekete 1, Gidai 3, Horváth 1, Kovacsics P. 2, Leimeter 3, Nagy 3, Stranigg 2, Szeitl, Tóth 2, Törteli. Szövetségi edző: Kovács Péter. Kiállítások: 10, ill. 12 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 0.