UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2013-08-23 11:07

Nem jött össze az elődöntő

Nem sikerült bejutnia az elődöntőbe az U18-as leány kosárlabdaválogatottnak a Miskolcon zajló B divíziós Európa-bajnokságon, miután simán kikapott a belgáktól.

UP-info A lányok és a szurkolók is bizakodtak a mérkőzés előtt, hiszen a felkészülés során, négy nappal az Európa-bajnokság kezdete előtt legyőztük a belga együttest. Akkor 13 pont volt a különbség, a javunkra. Most másképpen alakult, ami azt jelentette, hogy a mieink elbúcsúzhattak A csoportos álmaiktól. A belgák szerezték az első pontot, erre Horváth Betti hárompontossal válaszolt. Ezek után fej-fej mellett haladtak a csapatok, az ellenfél vezetett egy ponttal a 10. perc végén. Az Európa-bajnokság megnyerésére is esélyes gárda aztán a 15. percben robbantott: előbb 26-20-ra húzott el, ekkor Raus Vivivennek még volt 8 méterről válasza, a nagyszünetig azonban tovább nőtt a rivális előnye (38-31). A pontosság hiányzott a magyar csapat játékából, a dobások 1-2 centit tévedtek, ami azt jelenti, hogy nem befelé, hanem kifelé perdül a labda a gyűrűről. A második félidő sem kezdődött jól, a belgák nagyon magabiztosan folytatták, ez abból is látszott, hogy tiszta dobóhelyzeteket alakítottak és alig hibáztak. Különösen a centerüket, Linskenst nem tudták tartani a mieink. A magas lány nem is a palánk alól, hanem középtávolról szerezte pontjait. 50-37-nél már kilátástalannak tűnt a helyzet a legjobb 4 közé jutás szempontjából. Az utolsó tíz perc 61-50-es belga vezetéssel kezdődött, ráadásul egy perc alatt négy ponttal nőtt az előny. A meccs nyolc perccel a vége előtt dőlt el végleg, egy 2+1-es akció után a 16 pontos hátrány már egyértelműen behozhatatlan lett. Peresztegi Nagy Ákos szövetségi edző ugyan még időkéréssel próbálkozott, de ez sem segített. A végén Belgium gálázott, így az elődöntőben folytathatja, míg a magyar válogatottnak az 5-8. helyért kell még két mérkőzés játszani. A feljutást jövőre az 1995-ös korosztálynál tehetségesebbnek tartott '96-osok harcolhatják majd ki. Ők tavaly, szintén Miskolcon, az A csoportban a 7. helyet szerezték meg.

Magyarország-Belgium 59-81 (20-21, 11-17, 19-23, 9-20) Magyarország: Horváth B 13/9., Böröndy 8, Raus 12/6, Pogány 4, Dobos 4. Cs: Zsilinszki 1, Dubei 10, Varga B., Nagy D. 5, Szörényi, Bodnár 2, Sikora.