UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2013-08-26 11:53

Makra mindent vitt, Tálas majdnem mindent...

Az egyéni országos bajnokság szerenkénti döntőinek második napján, ismét Makra Noémi (15) és Tálas Bence (22) remekelt, Makra mindkét szeren győzött, Tálas két aranyat és egy ezüstöt gyűjtött be.

UP-info/Magyar Torna Szöüvetség A nőknél a még mindig csak 15 esztendős Makra Noémi parádézott. Pénteki egyéni összetett bajnoki címe és szombati két szergyőzelme után tovább szárnyalt. Először gerendán nyert aranyérmet, ahol ugyan leesett a szerről, de olyan anyagerős volt a gyakorlata, hogy ennek ellenére sem tudta senki megelőzni. Talajon pedig szinte hibátlan gyakorlatot mutatott be, bár saját bevallása szerint gimnasztikus elemeit még szeretné fejleszteni. A békéscsabai versenyző száz százalékos teljesítményt nyújtott az országos bajnokságon. A lehetséges öt aranyéremből egyet sem engedett át másnak. Ő maga is kicsit meglepődött a történteken: – Nem számítottam rá, hogy mind az öt elsőséget megszerzem, nagyon boldog vagyok. A talajom nagyon jól sikerült, élvezem is a szert. A gerenda előtt megint izgultam, le is pottyantam, de végül sikerült különösebb hiba nélkül befejeznem.
Tálas Bence
Tálas Bence
A férfiaknál Tálas Bence ugrásban kezdte meg az éremgyártást, jól kivitelezett gyakorlatait senki sem tudta felülmúlni. A következő szer a korlát volt, ahol megint csak „jött, látott és győzött”. Ezen a szeren ugyan volt egy rontása, de erős gyakorlatának köszönhetően így is a dobogó legfelső fokára állhatott. Az újpesti tornász szeretett volna triplázni, ám a háromnapi fáradtság már kijött a nyújtón. Az aranyat Vecsernyés Dávid kapta, Tálas második lett. A remek mérlege: 4 arany (egyéni összetett, gyűrű, ugrás, korlát), 1-1 ezüst- (nyújtó) és bronz (talaj). Érthetően mosolyogva értékelt a bajnokság végén: – Nagyon elégedett vagyok. Bevallom őszintén, nagyon szerettem volna nyújtón is aranyat nyerni, de ez a harmadik nap legutolsó szere volt, vagyis a tizenkettedik gyakorlatom, elfáradtam a végére, így hibáztam. Kovács István, férfi vezetőedző véleménye: – Az elmúlt két nap formáját hozták a tornászok, nagyjából mindenki tudásának megfelelően adta elő a gyakorlatokat. Látszott, hogy ez a szezon első versenye, a harmadik napra már elfáradtak a versenyzők. Tálas Bence nagyon jól szerepelt. Legközelebb szeptember 4-én a Tornacsarnokban a férfiak második vb-válogatójára kerül sor.

Eredmények. Férfiak. Ugrás: 1. Tálas Bence (UTE) 14,225, 2. Vadászfi Ákos (KSI SE) 13,700, 3. Mihók Ádám (BHSE) 13,475. Korlát: 1. Tálas Bence (UTE) 13,850, 2. Kállai Zoltán (BHSE) 13,600, 3. Vlacsil Attila (FTC Ybl tervező) és Vágner Levente (FTC Ybl tervező) 13,300. Nyújtó: 1. Vecsernyés Dávid (FTC Ybl tervező) 14,600, 2. Tálas Bence (UTE) 14,350, 3. Vlacsil Attila (FTC Ybl tervező) 13,150. Nők. Gerenda: 1. Makra Noémi (TC Békéscsaba) 13,350, 2. Divéky Luca (KSI SE) 12,650, 3. Romhányi Eszter (KSI SE) 11,900. Talaj: Makra Noémi (TC Békéscsaba) 14,100, 2. Csillag Tünde (Delfin SI SE) 13,100, 3. Al Salty Dália (KSI SE) 12,350.