UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ifjúsági olimpia

2013-09-02 22:49

Tervezz érmet!

A visszaszámlálás elkezdődött, a 2. ifjúsági nyári olimpiáig kevesebb mint egy év van hátra. A szervezők a sportszerető közönséget is bevonták az előkészületekbe: a nandzsingi játékok érmeit bárki megtervezheti. A győztes nemcsak a hivatalos éremtervezője lesz a viadalnak, el is utazhat Kínába.

UP-info Nandzsing városa 2014. augusztus 16-28-án rendezi a 2. ifjúsági nyári olimpiát. A szervezőbizottság néhány napja jelentette be, hogy az esemény nagykövetének választotta a 21 éves dél-afrikai úszót, Chad le Clos-t, aki 2010-ben az első ifjúsági olimpia bajnoka volt, majd két évvel később a londoni olimpián már a felnőttek között szerzett aranyérmet.
Az egyik bejelentést követte a másik: szeptember 2.-tól bárki jelentkezhet „éremtervezőnek”. A vállalkozó szellemű ifjú és örökifjú grafikusok november 30-ig tölthetik fel terveiket ERRE a weboldalra. Munkájukat segíti a sablon, ami letölthető, ezt kell tovább tervezni. A beérkezett pályaműveket decemberben, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság székhelyén, Lausanne-ban bírálja el, és választja ki a győztest, valamint a további két dobogóst. A győztes elutazhat a nandzsingi olimpia megnyitójára, valamint teljes éremkollekciót kap: az arany, az ezüst, és a bronz medálon is az ő terve díszeleg majd. A zsűri tagjai: Thomas Heatherwick, angol tervező. Többek között az ő nevéhez fűződik a londoni olimpia lángját őrző, 204 fáklyából álló tartó. Jang Jang, kínai rövidpályás gyorskorcsolyázó, olimpiai bajnok. Aurélie Chaboudez, francia gátfutó, a szingapúri 1. ifjúsági olimpia 400 m gátfutásának bajnoka.